Криминальная хроника Украины на 22.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 335 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 757 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 25 пограбувань та 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, один саморобний пістолет, гранату та 181 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 3 особи, в яких вилучено 5,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 22 668 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 1 підозрювану особу.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 87 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 19 осіб загинуло та 130 – травмовано.

У Запорізькій області 21 листопада під час скоєння злочину працівники міліції затримали 42-річного безробітного місцевого жителя, який пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці завдав смертельного поранення 25-річній безробітній місцевій жительці на ґрунті неприязних відносин.

У Козелецькому районі Чернігівської області 21 листопада 51-річний безробітний житель міста Києва під час полювання, з власної необережності, пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці завдав дробового поранення голови 42-річному безробітному жителю міста Київ. Потерпілого госпіталізовано.

У Коростишівському районі Житомирської області 21 листопада 31-річний заступник директора товариства з обмеженою відповідальністю житель міста Коростишева під час полювання, з власної необережності, пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці завдав дробових поранень двом жителям згаданого міста. Потерпілих госпіталізовано. Зброю вилучено.

У місті Одеса 21 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі шостого листопада в зазначеному місті, шляхом вільного доступу, зайшов до будинку 45-річного приватного підприємця місцевого жителя й викрав два наручних годинники, п’ять тисяч гривень та особисті документи.

У місті Київ 20 листопада на вулиці працівники міліції затримали 20-річного громадянина сусідньої держави, студента одного з університетів, у якого вилучено п’ять грамів амфетаміну.

На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили арбітражного керуючого-ліквідатора відкритого акціонерного товариства, котрий вимагав та отримав 117 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння йому в перемозі на конкурсі з придбання нежитлового приміщення зазначеного товариства. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління житлово-будівельного кооперативу, котрий, на підставі підробленого рішення суду, незаконно заволодів земельною ділянкою (площа 70 га). Таким чином, місцевій громаді завдано збитків на загальну суму 11,4 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...