Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 11.12.2010

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 423 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 580 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 12 розбійних нападів, 23 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 119  набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб, в яких вилучено 20,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 758 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими, де 14 осіб загинуло та 106 – травмовано. У місті Генічеську Херсонської області 8 грудня у своїй квартирі було знайдено мертвим із травмою голови 42-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 8 грудня в зазначеній квартирі завдав потерпілому смертельних тілесних ушкоджень під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.
В Оріхівському районі Запорізької області 10 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він увечері 4 грудня в, шляхом вільного доступу, проник до квартири 22-ріного безробітного місцевого жителя  й викрав перфоратор та плед. Викрадене вилучено.
У місті Одесі 10 грудня працівники міліції затримали 19-річного громадянина сусідньої держави та чотирьох безробітних місцевих жителів, віком від 17 до 22 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 7 грудня в зазначеному місті на вулиці, з хуліганських спонукань, завдали тілесних ушкоджень шістьом жителям цього ж міста. Одного з потерпілих госпіталізовано.
У місті Антрациті Луганської області 10 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 20 листопада в зазначеному місті на вулиці під час сварки на ґрунті неприязних відносин завдав тілесних ушкоджень 30-річному безробітному місцевому жителю.
У місті Одесі 10 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він уночі 25 серпня цього року в зазначеному місті на вулиці, з хуліганських спонукань, завдав тілесних ушкоджень 23-річній безробітній місцевій жительці.
У місті Донецьку 10 грудня на вулиці працівники міліції затримали 32-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 11 грамів марихуани.
На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі  під час реконструкції будинку культури завищили обсяг виконаних робіт, чим завдали збитків державі на суму понад 487 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.
На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора державного підприємства, котрий упродовж 2007-2008 років підписував фіктивні акти виконаних робіт із надання юридичних послуг приватним підприємцем (послуги фактично не надавалися). У результаті протиправних дій зазначеному підприємству завдано збитків на суму понад 130 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 

You may also like...