Криминальная хроника Украины на 22.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 625 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 210 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 16 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортним засобом. 

За незаконне зберігання зброї затримано дві особи. У правопорушників вилучено саморобний пістолет та 49 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи, в яких вилучено 0,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 791 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано вісім підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 64 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких вісім осіб загинуло та 74 – травмовано.

У Донецькій області слідчим відділом райвідділу міліції 17 грудня порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.115 КК України за фактом безвісти зниклого з 15 грудня 41-річного приватного таксиста жителя міста Старобільська, який того ж дня поїхав з дому на власному автомобілі й не повернувся. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого жителя та його 16-річного брата, учня загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 15 грудня, з метою заволодіння автомобілем потерпілого, ножем вбили його, а тіло вкинули у річку.

У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора відділення публічного акціонерного банку та старшого касира цього ж відділення, котрі в минулому році підробили документи з оформлення безготівкової фінансової операції, на підставі чого незаконно перерахували товариству з обмеженою відповідальністю 4,6 мільйона гривень. Одного з підозрюваних затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...