Криминальная хроника Украины на 30.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 7 371 заява про злочини. Вжитими заходами 2 405 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 21 пограбування та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено чотири обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 246 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ятеро осіб, у яких вилучено 4,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 845 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано шестеро підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 125 – травмовані.

На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб районного управління юстиції, котрі підробили акти про відсутність у селянсько-фермерському господарстві  майна, яке підлягає опису та арешту, що призвело до підриву авторитету органів державної влади. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Тернопільській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жителя міста Херсон, котрий 23 грудня власною вантажівкою перевозив 26 тисяч пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв загальною вартістю 468 тисяч гривень. Слідчим відділом внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...