Криминальная хроника Украины на 06.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 078 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 206 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 17 пограбування та 2 факти незаконного заволодіння транспортним засобом 

За незаконне зберігання зброї затримано 33 особи. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, 12 одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 1.3 кг вибухівки та 862 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 3 особи, в яких вилучено 5,1 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 891 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 52 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 13 осіб загинуло та 58 – травмовано.

У місті Сімферополь 13 січня четверо невідомих у масках увірвалися на територію відкритого акціонерного товариства, зв’язали охоронників й на трьох вантажівках вивезли із складського приміщення близько 10 тонн мінеральних добрив. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину затримано двох місцевих жителів. Викрадене вилучено. Вживаються заходи щодо встановлення та затримання співучасників злочину.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано особу без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 23 січня в квартирі місцевого жителя під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

У місті Тячів Закарпатської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він впродовж січня цього року в згаданому місті на місцевому кладовищі викрав металеві фрагменти з трьох могил. Викрадене вилучено.

У місті Харків 5 лютого затримано громадянина однієї з республік колишнього СРСР. Попередньо встановлено, що він у серпні минулого року в згаданому місті організував незаконний пункт прийому металобрухту.

У місті Херсон 5 лютого затримано громадянина однієї з республік колишнього СРСР. Попередньо встановлено, що він 8 квітня 2008 року в зазначеному місті відібрав ювелірні вироби в місцевої жительки.

У Кривому Розі Дніпропетровської області 5 лютого в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя одного з селищ згаданої області. Попередньо встановлено, що він минулої ночі на вулиці зазначеного села, з хуліганських спонукань, провів три постріли з незареєстрованої мисливської рушниці по вікну будинку місцевої жительки, пенсіонерки. Люди не постраждали. Зброю вилучено.

У місті Молодогвардійськ Луганської області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 400 г вибухівки.

На станції Дніпропетровськ Придніпровської залізниці 5 лютого у вагоні поїзда затримано жителя міста Дніпропетровськ, у якого вилучено 1,5 кг гашишу, 110 пігулок сильнодіючого лікарського засобу “Терафун” та 20 г амфетаміну.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника комунального підприємства. Він у 2010 році у змові з посадовими особами трьох товариств з обмеженою відповідальністю підробив акти виконаних робіт з монтажу індивідуального опалення в квартирах пільгових категорій громадян й привласнив 464,4 тис. грн., виділених облдержадміністрацією. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю відкритого акціонерного товариства. Вона вимагала та отримала 6,8 тис. грн. та 400 доларів США хабара від приватного підприємця за укладання договору оренди приміщення згаданого товариства. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника науково-дослідної частини одного з Вузів. Він вимагав та отримав 1 тис. грн. хабара від приватного підприємця за видачу йому протоколу про результати іспитів зразків газобетонних блоків. Прокуратурою Приморського району міста Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника одного з тендерних комітетів. Він у 2009 році допустив до торгів із закупівлі технологічного обладнання для виробництва пластмас трьох учасників, пов’язаних між собою. У подальшому в переможця згаданих торгів – товариства з обмеженою відповідальністю, зазначене обладнання було закуплено за завищеними цінами. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 749 тис. гривень. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У місті Харків 4 лютого о 2.30 на вулиці наряд міліції намагався затримати двох невідомих, які порушували громадський порядок. Останні вчинили опір. Вжитими заходами правопорушників затримано. Ними виявилися місцеві жителі.

У місті Луцьку 5 лютого о 19.00 на вулиці працівники міліції намагалися припинити протиправні дії невідомого, який, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, порушував громадський порядок. Останній вчинив опір. Вжитими заходами правопорушника затримано. Ним виявився житель одного з селищ згаданої області.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...