Криминальная хроника Украины на 25.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 922 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 925 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, десять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 28 пограбувань.

 За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 грамів вибухівки та 315 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 13 осіб, в яких вилучено 3,1 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 729 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано дев’ять підозрюваних осіб.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 45 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких чотири особи загинуло та 59 – травмовано.

 У місті Сімферополі 23 лютого на вулиці було знайдено мертвим із травмою голови 26-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 37-річного безробітного жителя Сімферопольського району Автономної Республіки Крим. Попередньо встановлено, що він уночі 23 лютого на вулиці вказаного міста вбив каменем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

 У місті Чернігові дев’ятого лютого у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 56-річного водія тролейбусного управління. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 23-річного безробітного раніше судимого жителя Немирівського району Вінницької області. Попередньо встановлено, що він увечері шостого лютого в квартирі потерпілого вбив господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У Фастівському районі Київської області 23 лютого на вулиці 40-річний голова сільради під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілом із зареєстрованого спецзасобу, призначеного для стрільби гумовими кулями, поранив у голову його 23-річного безробітного односельця.

 У місті Запоріжжі працівники міліції затримали 51-річного безробітного чоловіка. Попередньо встановлено, що він у грудні минулого року вивіз за кордон п’ять безробітних жительок вказаного міста, віком від 23 до 18 років, де продав їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.

 У місті Харкові 24 лютого в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він увечері 23 лютого на вулиці згаданого міста викрав із сумочки 22-річної харків’янки гаманець, у якому знаходилося 600 гривень.

 У місті Чернівцях 24 лютого працівники міліції затримали двох іноземців, віком 33 та 27 років. Попередньо встановлено, що вони, використовуючи підроблені банківські картки, намагалися отримати грошові кошти з банкомату закритого акціонерного товариства.

 У Лубенському районі Полтавської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він упродовж останніх двох місяців у місті Лубнах зазначеної області на кладовищі викрав металеві фрагменти з 11 могил.

 У місті Києві 18 лютого до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в одному з приміщень Києво-Печерської Лаври закладено вибухівку. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 31-річний безробітний громадянин України.

 У місті Харкові 24 лютого в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він у грудні минулого року в зазначеному місті збув 3,3 грама синтетичного канабісу. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

 У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника служби технічного аудиту відкритого акціонерного товариства, інженерів та колишніх працівників цього ж товариства. Вони впродовж 2009-2010 років встановлювали суб’єктам підприємницької діяльності пристрої кустарного виготовлення в прилади обліку спожитої електроенергії для зменшення показників, чим завдали збитків згаданому товариству на суму понад один мільйон гривень. Слідчим управлінням ГУМВС України в зазначеній області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.188-1 (викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання) КК України.

 У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного бухгалтера одного з університетів, котра впродовж 2009-2010 років привласнила понад 1,1 мільйона гривень, які надходили до навчального закладу від студентів платної форми навчання. Підозрювану затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника комунального підприємства, котрий вимагав та отримав 3,8 тисячі гривень хабара від приватного підприємця за списання з нього заборгованості за використану воду. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий у минулому році, без відповідної ліцензії, організував незаконну вирубку дерев, чим завдав збитків державі на суму понад 1,4 мільйона гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...