Викрито організаторів секс-турів в Україну для іноземців

Працівники Департаменту боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми МВС України викрили та затримали учасників організованої злочинної групи, які займались організацією «секс-турів» для іноземних громадян в Україну (м. Вінниця). Та не тільки цим «відмітились» спритники. Вони заробляли «чорні гроші» й торгівлею людьми, сутенерством та втягненням осіб у заняття проституцією.

Як з’ясувалося, організатором цієї злочинної групи був громадянин Федеративної Республіки Німеччина, якого раніше засуджували у ФРН за вчинення аналогічних злочинів. Відбувши покарання, чолов’яга і думати не хотів «зав’язати» із цим промислом, а переїхав для постійного проживання до України, де вирішив продовжити «злочинний бізнес».

Аби налагодити роботу, зловмисник підшукав та залучив у якості співучасниць двох громадянок України. Вони вербували дівчат для надання за грошову винагороду послуг сексуального характеру і контролювали виконання цих «функцій». Окрім того, організатор підібрав коло осіб, які за його вказівкою перевозили подорожуючих «секс – туристів» та дівчат.

Задля прикриття своєї протиправної діяльності, іноземець використовував одне із шлюбних агентств міста Вінниця. Так, пошук клієнтів, розміщення інформації щодо секс-турів, видів секс-послуг та фотокартки жінок здійснювалися через Інтернет. Такі послуги було орієнтовані на чоловіків – громадян Євросоюзу. Використовуючи цей веб-сайт, клієнт міг взяти участь у відповідному турі в Україну або замовити виїзд дівчат за кордон.

Реалізація «туру» для іноземних секс-туристів відбувалась у Вінниці. Тур тривав приблизно п’ять днів, а його вартість у середньому складала дві тисячі євро. При цьому, учасники злочинної групи надавали клієнтам помешкання для «дозвілля», забезпечували трансфер з аеропорту до Вінниці, надавали на вибір дівчат легкої поведінки.

Спілкування фігурантів з клієнтами здійснювалося також через Інтернет, передплата надходила на банківські рахунки, відкриті на підставних осіб – резидентів Німеччини, решта – передавалася готівкою під час особистих зустрічей. Таким чином, досягався високий рівень конспірації.

Для надання послуг сексуального характеру зловмисники використовували молодих, у тому числі неповнолітніх, безробітних жительок Вінницької області. Їх вербували через соціальні Інтернет-мережі. Перебуваючи у скрутному матеріальному становищі та не маючи достатніх засобів для існування, дівчата погоджувались на щедрі пропозиції вербувальників, які обіцяли надвеликі заробітків і «порядних клієнтів».

18 травня цього року стосовно учасників злочинної групи слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 303 «Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією» КК України. Трьом учасникам злочинного угрупування обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває слідство.

Нагадаємо: у Департаменті боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми МВС України функціонує телефон довіри 044-254-76-04, який працює кожного понеділка та п’ятниці з 17.00 до 20.00.

УЗГ МВС України
(за інформацією ДБКТЛ МВС України)

You may also like...