Затримано нелюда, який скалічив дитині життя

Ще не вщухло обурення жителів Чернігівщини, викликане повідомленням про зґвалтування 12-річної дівчинки в Прилуцькому районі, як до правоохоронців надійшла нова тривожна інформація. Цього разу з Городнянщини. Відстань між районами майже 300 км. Тут до чергової частини райвідділу міліції із заявою звернулася жителька одного з сіл про те, що невідомий чоловік зґвалтував її малолітню доньку.

Як повідомляє ВЗГ УМВС України в Чернігівській області, на місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група та керівництво городянської міліції.

При огляді місця події та в бесіді з потерпілою правоохоронці відтворили події того дня та встановили прикмети ґвалтівника. Зранку 12-річна дівчинка йшла до шкільного оздоровчого табору в сусіднє село. Пройшовши половину шляху, вона, раптом, почула чиїсь кроки, а озирнувшись, побачила незнайомця, який ішов слідом швидким кроком. Школярка, злякавшись незнайомого дядька, прискорила крок, а потім і побігла, але незнайомець не відставав і також перейшов на біг. 36-річний чолов’яга, який, до речі, вже мав за плечима чотири судимості, швидко наздогнав дівчинку, та, закривши їй рота рукою, потягнув у лісосмугу, де цинічно познущався над дитиною. Після чого ще й пригрозив дівчинці розправою, якщо вона комусь розповість про те що сталося. Налякана та заплакана школярка все ж таки пішла до школи і тільки по обіді, повернувшись додому, розповіла про все своїй бабусі.

Як розповів начальник УМВС області полковник міліції Олександр Михайлик, на розшук кривдника були задіяні не тільки весь особовий склад райвідділу, а й громадське формування «Козацька варта» та небайдужі місцеві жителі. Вони обійшли кожен двір, обстежили всі нежилі будівлі та споруди, прочесали прилеглу до села територію, збираючи інформацію про насильника що називається, по крихтах. І через тиждень пошуків інформація про місце знаходження підозрюваного надійшла до райвідділу міліції. На його затримання негайно виїхала слідчо-оперативна група підсилена оперативниками та  дільничними інспекторами міліції.

Чоловік переховувався у лісі між селами Смичин та Дібрівне, і ніяк не сподівався зустрітися там з правоохоронцями. Тому, побачивши людей у міліцейській формі, кинувся тікати, а при затриманні намагався чинити опір.

Після ґрунтовної бесіди зі слідчим, процедури упізнання та пред’явлених йому неспростовних доказів, нелюд, що скалічив дитяче життя, в усьому зізнався.

А дівчинці, щоб повернутися до нормального повноцінного життя, ще довго доведеться спілкуватися з психологами та медиками.

Наразі ґвалтівник затриманий і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання Городнянського райвідділу міліції. Стосовно нього порушено кримінальну справу за частиною 4 статті 152 кримінального кодексу України «зґвалтування», за що передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти  років.

МВС України

You may also like...