Наиболее резонансные преступления и события на 23.06.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 645 заявпро злочини. Вжитими заходами 3 822 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 44 фактів грабежу, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено автомат, карабін, три обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 300 г вибухівки та 453набої.

 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 12 осіб. У них вилучено 14,8 кгнаркотичних засобів
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 17 840 осіб.
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано 55 осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 75 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 7 осіб загинули та 92 – травмовано.
 
У місті Вінниця 22 червня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з ісламських держав. Попередньо встановлено, що він увечері 21 червня в згаданому місті в квартирі за місцем тимчасового проживання вступив у статеві зносини неприроднім способом з двома місцевими жительками (1997, 1998 р.н., ученицями загальноосвітньої школи). За даним фактом органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.156 КК України (розбещення неповнолітніх).
 
В місті Сміла Черкаської області 4 червня в ставку було знайдено труп невідомого чоловіка. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови та ушкодження внутрішніх органів. Вжитими заходами особу потерпілого встановлено. Ним виявився місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя цього ж міста. Попередньо встановлено, що він уночі 13 грудня минулого року у своєму будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв потерпілому смертельні тілесні ушкодження, а тіло вкинув до вказаного ставка.
 
У місті Харків 22 червня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина сусідньої держави(в Україні перебуває нелегально). Попередньо встановлено, що він уранці 15 червня на залізничній станції викрав сумку з особистими речами у своєї співвітчизниці. Викрадене вилучено.
 
В одному з селищОдеської області 22 червня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох жителів міста Білгород-Дністровська. Попередньо встановлено, що вони вночі 20 червня на вулиці згаданого селища заподіяли смертельні тілесні ушкодження громадянину сусідньої держави.
 
В одному з селищ Волинської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 21 червня в зазначеному селі на території меморіального комплексу викрав 20 металевих стовпчиків та сім надмогильних металевих плит (вилучено).
 
В одному з селищДонецької області затримано місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучено гранату Ф-1, автомат Калашникова та 8 патронів до нього.
 
У місті Макіївка Донецької області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 292 г вибухівки
 
У місті Буча Київської області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 150 г амфетаміну.
 
На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника відділу земельних ресурсів. Він підписав акт передачі в приватну власність жителю одного з селищ земельної ділянки площею 0,6 га (розташована на території сільради), на якій знаходяться пам’ятки археології – кургани. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму 5,3 млн. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).
 
На Рівненщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства та управління з питань будівництва та архітектури. Вони в минулому році підписали акти виконаних робіт з реконструкції навчально-спортивного комплексу в одному з селищ, у яких завищили їх обсяги. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму понад 444 тис. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)
 
На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства. Вони впродовж 2007-2008 років вносили до розрахунків з надання послуг населенню адміністративні витрати вказаного підприємства. У результаті цього правопорушники незаконно отримали субвенцію з державного бюджету на загальну суму 110 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.222, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами; зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).
 
На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника державного підприємства. Він вимагав та отримав 35 тис. грн. хабара від жителя вказаного міста за передачу йому у власність нежитлових приміщень турбази, яка знаходиться на балансі згаданого підприємства. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
У місті Львів працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника податкової інспекції. Він вимагав та отримав 1,6 тис. грн. хабара від приватного підприємця за зменшення штрафних санкцій за виявлені порушення в його підприємницькій діяльності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
 

 

You may also like...