У Полтаві діти «Ловили мультики» — нюхали клей!

За таким заняттям трьох неповнолітніх застали працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей Полтавського міського управління УМВС поблизу ставків між мікрорайонами Сади-1 та Сади-2, що у місті Полтава.

Працівники полтавської міліції Віктор Горобій та Артем Шарай, які того дня перевіряли місця дозвілля дітей в період літніх канікул, негайно доставили юних токсикоманів до наркодиспансеру та викликали батьків.

Лікар-нарколог засвідчив у хлопчиків стан токсичного сп’яніння. Правоохоронці почали з’ясовувати усі обставини дитячого «дозвілля».

Як з’ясувала міліція, хлопчики 10-ти, 14-ти та 16-ти років грали у футбол на полі поблизу ставків. До них підійшли старші юнаки та запропонували спробувати понюхати клей.

«Вони сказали, що якщо ми не спробуємо, то будемо слабаками, – розповів 10-річний хлопчина, – нам стало цікаво і ми погодилися!»

Усі діти з благополучних родин, раніше на обліку в міліції не значилися. Про враження від вдихання токсичних речовин 14-річний юнак розповів так: «Я спробував вперше і мені не сподобалося. В горлі все пекло. Ти немов комп’ютер, у якого заглючила програма. Перед очима все мелькає, немов мультики ловиш. У вухах шумить, дзвенить! Ніколи більше не пробуватиму і другим не раджу. Нічого там хорошого немає! »

За словами Артема Шарая, з дітьми була проведена профілактична бесіда. Їх трьох було поставлено на облік як схильних до вживання токсичних речовин.

На батьків складені адмінпротоколи за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення – невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей.

Кожен із затриманих хлопців не раз чув про шкоду токсикоманії, проте до кінця не усвідомлював всієї небезпеки і масштабів ураження організму.

Відомо, що в дітей, які вдихають токсичні речовини, руйнуються внутрішні органи, головний мозок та нервова система. Жертви токсикоманії можуть на все життя лишитися інвалідами.

Працівники міліції черговий раз радять батькам уважніше ставитися до своїх дітей, більше спілкуватися з ними, цікавитися їхнім дозвіллям та знати їх найближче оточення!

Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області

You may also like...