Чехія закриває консульство у Донецьку: наші чинуші «дістали»

Консульський відділ Генерального консульства Чехії у Донецьку буде закрито 1 липня 20011 року, згідно з рішенням Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

До такого кроку МЗС Чехії вдалося внаслідок тривалої бездіяльності української сторони у питанні адміністративного забезпечення діяльності підрозділу, повідомляється на сайті посольства Чехії.

Консульство вже чотири місяці не може забезпечити у повному обсязі та якісно прийом і розгляд заяв українських громадян на короткострокові та довгострокові візи.

МЗС України досі не дало згоду на приїзд нового генерального консула  до Донецьку, клопотання про яку чеське Міністерство закордонних справ подало ще 23 лютого цього року. В результаті такого зволікання Генеральне консульство Чехії в Донецьку вже місяць працює без керівника.

Інший консульський працівник  від 7 червня чекає на оформлення нового ідентифікаційного посвідчення, яке уможливлює його перебування та виконання роботи в Україні.

Дипломатичні стосунки України та Чехії погіршилися ще в січні 2011 року, після того як Чехія попри обурення України надала політичний притулок екс-міністру економіки України Богдану Данилишину, якого в Україні обвинувачують у корупції.

13 травня двоє чеських дипломатів були оголошені МЗС персонами нон-грата в Україні. Проте, МЗС заперечило причетність справи Данилишина до цієї ситуації.

Спікер МЗС Олександр Дікусаров відмовився коментувати ситуацію з закриттям консульства Чехії у Донецьку, ссилаючись на відсутність інформації.

Директор інформаційного департаменту МЗС Олег Волошин не відповідає на телефонні дзвінки.

KyivPost
 

You may also like...