Наиболее резонансные преступления и происшествия в Украине на 20.07.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 432 заявипро злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано24особи. У правопорушників вилучено автомат, три обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 373 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 4 особи. Вилучено 15,4 кгнаркотичних засобів.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 97дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких  21 особа загинула та 126 – травмовано.
 
У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано особу без певного місця проживання, 1974 р.н. Попередньо встановлено, що він удень 13 червня цього року в згаданому місті на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв каменем убив місцевого жителя.
 
В одному з селищ Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, 1955 р.н. Попередньо встановлено, що він удень 15 липня в будинку місцевої жительки під час сварки на ґрунті неприязних відносин ножем убив господарку.
 
В одному з селищ Одеської області 18 липня на вулиці місцевий житель, 1952 р.н.  на ґрунті неприязних відносин, намагаючись заподіяти тілесні ушкодження своїй колишній дружині, облив її та ще двох жінок, які знаходилися поруч, бензином й кинув у їх бік запаленого сірника. Двом жінкам вдалося втекти, а місцева жителька, 1933 р.н., пенсіонерка, отримала опіки тіла.
 
У місті Гола Пристань Херсонської області 19 липня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина сусідньої держави, 1975 р.н. Попередньо встановлено, що він минулої ночі в одному з селищ Голопристанського району в будинку місцевої жительки, заподіяв тілесні ушкодження та зґвалтував господарку. Після цього він на вулиці вказаного селища під загрозою ножа відібрав у місцевого жителя, золотий ланцюжок, дві каблучки та велосипед.
 
У місті Чернівці 19 липня до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні церкви закладено вибухівку. На час проведення обстеження із вказаного храму було евакуйовано вісім осіб. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив місцевий житель, 1986 р.н.
 
На залізничній станції Донецької залізниці 19 липня у вагоні поїзда затримано громадянина сусідньої держави, 1978 р.н. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому у зазначеному поїзді викрав у жительки міста Вінниця мобільний телефон.
 
У місті Ужгород в будинку пенсіонера, 1948 р.н, вилучено автомат ППШ часів Великої Вітчизняної війни.
 
На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства. Вони впродовж останніх двох років незаконно передали в користування товариству з обмеженою відповідальністю мережу водопостачання, яка знаходилася в податковій заставі. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитків на суму 400 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 
На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили 6 жителів міста Радомишль. Вони в згаданому місті організували підпільний цех з виробництва хімічних препаратів, з незаконним використанням торгового знаку товариства з обмеженою відповідальністю. У результаті протиправних дій вказаному товариству завдано збитків на суму 300 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.229 КК України (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару).
 
На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника банку. Він вимагав та отримав 100 тис. грн. хабара від представника чотирьох приватних підприємств за сприяння їм у видачі кредитів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю інспекції з карантину рослин. Вона вимагала та отримала 1,6 тис. грн. хабара від приватного підприємця за непроведення перевірки його підприємства. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).
 

You may also like...