21-річний покидьок отримав довічне ув’язнення за вбивство дівчини та її бабусі

Вироком апеляційного суду Харківської області 21-річного мешканця міста Харкова, колишнього студента одного з національних університетів, засуджено на довічне позбавлення волі з конфіскацією майна за скоєне у липні 2009 року подвійне вбивство.

Страшну картину побачили працівники Дзержинського райвідділу міліції, які приїхали за викликом до однієї з квартир будинку на Алексіївському жилмасиві міста Харкова. У калюжі крові лежалі літня жінка та молода дівчина. Ними виявилися 63-річна бабуся з 14-річною онукою. Жорстокий вбивця наніс їм чимало ножових поранень. За висновками судово-медичної експертизи жодного шансу залишитися живими у бідолашних не було.

Під час огляду місця трагедії, слідів зламу замків не виявили. Це вказувало на те, що у квартирі побувала людина, яку добре знали та від якої нічого лихого не очікували. Тому спокійно відчинили двері.

Страшний злочин був розкритий протягом тижня. Відпрацьовуючи коло знайомих родини, оперативники звернули увагу на від’їзд до Криму, саме в ніч після скоєння вбивства, 19-річного приятеля дівчини, студента одного з харківських вузів. Оперативним шляхом встановили його ймовірне місце перебування та згодом затримали. Дізнавшись, що його розшукують правоохоронні органи, підозрюваний перерізав собі вени. Лише після того, як лікарі надали необхідну медичну допомогу, його привезли до Харкова.

Як виявилося, на жорстоке вбивство бабусі з онукою молодик пішов, щоб не повертати гроші за отримані від дівчини коштовності на суму більш ніж 15 тисяч гривень. До того ж, здійснивши свою чорну справу, зловмисник забрав з квартири більше тисячі шестисот гривень.

…Молоді люди познайомилися в 2007 році під час відпочинку в Криму. Повернувшись до Харкова, продовжили спілкування. Часто телефонували одне одному, інколи разом проводили вільний час. Дівчинка звикла до того, що у неї є дорослий, і, мабуть, як вона вважала, надійний друг. І коли одного разу хлопець поскаржився, що в нього начебто виникли проблеми з навчанням та ремонтом машини, а задля їх вирішення потрібні чималі гроші, не вагаючись запропонувала свою допомогу. Звісно, особистих грошей у дівчини не було, тому вона вирішила «позичити» у батьків золоті вироби. Насправді у дорослого друга ані з навчанням, ані з ремонтом машини проблем не було. Як встановило слідство, про неіснуючі проблеми він розповів, щоб поживитися за рахунок родини дівчинки. Усі коштовності молодик здав у ломбард, а гроші витратив на особисті потреби.

Під час судового засідання, визнавши себе винним у скоєнні подвійного вбивства, обвинувачений, як не дивно, намагався представити себе … жертвою. Мовляв, спершу дівчина кинулася на нього з ножем, а потім і бабуся. І причину агресії дівчинки вигадав бридку та образливу для родини загиблої – нерозділене кохання до нього.

Втім, ця вигадка не справила на суд жодного враження. Жорстокому вбивці винесли найсуворіший вирок – довічне ув’язнення.

ГУМВС України в Харківській області

You may also like...