Як товариші по чарці замітали сліди «вбивства»…

До чергової частини Снігурівського РВ УМВС України в Миколаївській області 17 серпня 2011 року звернулися мешканці одного з селищ із заявою про те, що із сторони городу домоволодіння їх 60-річної односельчанки вже кілька днів відчувається дуже тяжкий, схожий на трупний, запах. Господарка домоволодіння не мала наміру нікого з мешканців села пускати до свого приватного помешкання та запевняла, що ніякого відношення до запаху не має. Але ситуація ставала все гіршою, тож громадяни й вирішили звернутися до дільничного інспектора міліції.

Факти, викладені в заяві сельчан, було підтверджено співробітниками слідчо-оперативної групи райвідділу. У бур’янах на городі жінки, яка вела, до речі, антисоціальний спосіб життя, правоохоронцями було виявлено тіло її 50-річної подруги, яке знаходилось в стані розпаду.

Як було з’ясовано співробітниками міліції, 9 серпня 2011 року потерпіла завітала до своєї подруги у гості. Їх посиденьки завжди супроводжувались вживанням алкогольних напоїв, найчастіше – у великих кількостях. Через деякий час до них приєднався ще один 36-річний односелець. Розмова чомусь переросла у сварку, а потім у бійку. Розлючений чоловік, «провчивши» за допомогою кулаків молодшу жінку, пішов додому, а потерпіла залишилась на ніч у своєї подруги.

Зранку на господарку будинку чекала страшна звістка – її подруга не подавала ознак життя. Заметушившись, жінка вирішила негайно телефонувати до міліції, але у цей час до неї зайшов вчорашній гість. Побачивши померлу жінку та вирішивши, що вона померла від нанесених ним тілесних ушкоджень, чоловік, пригрозивши господарці лишити її життя, якщо та комусь розповість про цей випадок, взяв лопату та потягнув тіло померлої на город, аби закопати. Не розрахувавши своєї сили, тридцяти шестилітній односелець не зумів викопати яму потрібного розміру та вирішив просто залишити потерпілу у кущах бур’янів.

Висновок судово-медичної експертизи довів причину смерті п’яти  десятирічної жінки – вона задихнулася від попадання до дихальних шляхів шматку їжі, ймовірно м’яса.

Співробітниками міліції встановлюються обставини, за яких настала смерть потерпілої, збираються матеріали з метою надання до прокуратури для прийняття остаточного рішення.

ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...