На Черкащині знешкоджено чергову організовану злочинну групу наркоторговців

На Черкащині за матеріалами Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України області закінчено розслідування і направлено до суду кримінальну справу відносно п’ятьох мешканців Черкас – учасників організованої злочинної групи, які займались збутом психотропної речовини «метамфетамін».

Затриманим було висунуто обвинувачення відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України – як за незаконні операції з наркотичними засобами, психотропними речовинами або їх аналогами, так і за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. 

Організатором незаконного бізнесу став 31-річний мешканець Черкас. Починаючи з лютого цього року, під його керівництвом четверо посіпак  віком від 25 до 37 років займались збутом метамфетаміну на  території м.Черкаси та області.

Незаконну діяльність черкащан задокументовано у результаті проведення низки оперативних закупівель. Нічого не підозрюючи, під спостереженням оперативників, молодики збували заборонену до обігу психотропну речовину.

Під час проведення останньої такої закупівлі учасники організованої групи були затримані працівниками УБОЗ.

В результаті проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання наркоторговців виявлено та вилучено близько 60 грам метамфетаміну, кошти, одержані фігурантами під час продажу наркотиків, 16 патронів та інші речові докази злочинної діяльності. В ході досудового слідства накладено арешт на майно обвинувачених на суму  близько 200 тис. грн.

На даний час четверо продавців дурману заарештовані, п’ятий перебуває на підписці про невиїзд. За діючим законодавством їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...