Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 22.10.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ УМВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 127 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ятеро осіб. У правопорушників вилучено автомат, пістолет, обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 58 набоїв.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб. Вилучено 25,6 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод, в яких 18 осіб загинули та 125 – травмовані.
 
У місті Луганськ 21 жовтня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 23-річного безробітного місцевого жителя та в непритомному стані з аналогічним пораненням 27-річного безробітного жителя вказаного міста, раніше судимого (госпіталізовано). У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали 20-річного іноземного громадянина, студента одного вищих навчальних закладів. Попередньо встановлено, що він цієї ж ночі на вулиці вказаного міста під час раптово виниклої сварки заподіяв вказані поранення потерпілим.
 
У місті Новомиргород Кіровоградської області 20 жовтня у своїй квартирі було знайдено мертвим 36-річного безробітного. За висновком судово-медичної експертизи смерть потерпілого настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів, віком 30 та 29 років, обидва без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони ввечері 18 жовтня в квартирі потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження господарю.
 
У місті Смілі Черкаської області 21 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного жителя Черкаського району, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що він годину тому на вулиці вказаного міста, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці поранив у ноги 25-річного безробітного жителя Уманського району згаданої області (госпіталізовано). Зброю вилучено.
 
У місті Броварах Київської області 20 жовтня в приміщенні місцевого кафе було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 46-річну місцеву жительку, робітницю вказаного кафе. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано студента одного з вищих навчальних закладів. Попередньо встановлено, що він удень 20 жовтня в зазначеному кафе вбив потерпілу та викрав з каси 3 тис. виручки.
 
У Пирятинському районі Полтавської області затримано 32-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, у будинку якого вилучено 10 кг марихуани.
 
У Чернігівській області затримано 22-річного безробітного жителя міста Чернігова, з автомобіля якого вилучено 4,2 кг канабісу.
 
У Миколаївській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили лісничого одного з лісових господарств. Він вимагав та отримав 3,3 тис. грн. хабара від місцевого жителя за непритягнення його до адміністративної відповідальності за незаконну порубку лісу. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
У Запорізькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він у минулому році завищив обсяг виконаних робіт із будівництва полігону для поховання твердих побутових відходів, чим завдав збитки державі на суму понад 1,3 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.365 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й перевищення влади або службових повноважень) КК України.
 
У Донецькій областіпрацівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в цьому році на території вказаного товариства допустили засмічення відходами деревообробного виробництва (тирса) земельної ділянки загальною площею 307 кв. метрів. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитків на суму понад 457 тис. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
У Волинській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління відкритого акціонерного товариства. Він у цьому році незаконно реалізував майно, на яке за рішенням адміністративного окружного суду було накладено арешт, чим завдав збитки державі на суму понад 278 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.388  (приховування майна) КК України.
 
УК
 

You may also like...