Як віддати шахраям 17 тисяч гривень

«Увага, акція! Не втратьте свій шанс виграти 1600 гривень!» — саме такими словами на одному з перехресть у Кам’янці-Подільському молода жінка приємної зовнішності запрошувала бажаючих до участі в акції від відомої мережі супермаркетів.

Учаснику потрібно було покласти до конверта якомога більше грошей, заклеїти його, а наступного дня рівно о 12.00 прийти до магазину на фінальний розіграш. Виграє той, у кого в конверті виявиться найбільша сума.

Поруч проходила 77-річна місцева жителька та почула умови акції. Уважно прослухавши, старенька вже зібралась іти далі, та саме в цей момент до організаторів підійшов невідомий чоловік і погодився стати учасником, після чого демонстративно дістав декілька тисяч гривень з гаманця. Стареньку це «зачепило». Які думки промайнули в голові жінки, вона тепер і сама не може пояснити, проте швиденько пішла додому і повернулась назад з чималою сумою. Тепер вже вона демонструвала незнайомому чоловікові, потенційному конкуренту, як кладе до конверта 17 тисяч гривень.

Жінка, котра проводила акцію, зафіксувала цю суму, поклала гроші в конверт та запечатала його. Ставлячи підпис на конверті, вона «ненароком» випустила із рук ручку, підняти яку чемно попросила стареньку, після чого із посмішкою повернула пенсіонерці конверт і зі словами «Бажаю бути переможцем» розпрощалась.

Наступного дня жінка прийшла до магазину, трохи почекала, а потім з нетерпінням запитала в адміністратора, коли ж почнеться акція, на що отримала відповідь, що сьогодні у них жодних акцій не заплановано. Тремтячими руками бідолашна розкрила свій конверт і ледь не втратила свідомість — заміть грошей у ньому лежали газетні папірці. Як виявилось, спритна шахрайка підмінила конверти під час запечатування грошей.

За фактом шахрайства порушено кримінальну справу. Працівники міліції докладають максимум зусиль, щоб розшукати зловмисників і вкотре громадян бути обачними та не довіряти незнайомим людям. Запам’ятайте, надмірна довірливість — наш перший ворог, який працює на руку шахраям.

СЗГ УМВС України в Хмельницькій області
 

You may also like...