На реконструкції дитячого закладу посадовці «відмили» майже 840 тис. гривень

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з приватних підприємств.

Як з’ясувалося, посадовці у грудні 2010 року вступили в змову з посадовими особами вiддiлу освіти райдержадміністрації одного з міст області та надали акти форми КБ-2В про прийняття виконаних робіт із реконструкції дитячого учбового виховного комбінату. У цих актах чиновники завищили обсяги фактично виконаних робіт, внаслідок чого безпідставно отримали бюджетні кошти на загальну суму 836,2 тис. грн.

Таким чином, у результаті вказаних злочинних дій посадовців, державному бюджету завдано збитки на суму 836,2 тис. грн.

Районною прокуратурою за цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Відповідно до норм чинного законодавства таке діяння карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

УЗГ МВС України

(за матеріалами ДДСБЕЗ МВС України)

You may also like...