Дорогі «регіонали», ви «попали» на 100 грн.

Прийшовши у п`ятницю з роботи, знайшов на кухні охайну купочку нетипових для моєї оселі продуктів…

Автор: Вадим Пелех, «Черновцы. Комментарии»
 

Перед цим ще зранку я застав телефонний дзвінок, після якого бабця урочисто повідомила мені, що їй «до 9 мая мають дати пайок і з ЖЕКа дзвонили, щоб прийти забрати».

 
І от ввечері, оглянувши бабчині дари, хотів було зателефонувати «тому ЖЕКу», щоб внести деякі конструктивні зміни до асортименту кулька. Та порівнявши букетик на «офіційній» поздоровчій відкритці з таким же букетиком на партійній листівці, яка «чисто випадково» супроводжувала пакет, зрозумів, що консультувати треба не комунальників, а нашу, за все відповідальну Партію.
 
Паёк-2
 
Так от, дорогі «регіонали», кілька порад щодо формування наступних пайків:
 
Почнемо з макаронів. Вони, звісно, нічого собі, однак, наступного разу прошу вас зглянутися на більш якісні – хоча б щось із борошна твердих сортів пшениці… Не подумайте, що я вередую, але різниця у 2-3 гривні і італійські прапорці на упаковці ще більше піднімуть в своїх очах статус ветерана. З олією ви явно погарячкували! У якомусь «Сільпо» чи «МЕТРО» пляшку її можна купити до 10 гривень! Ну і що, що там 0,75 літра? У випадку з гречкою і рисом це ж вас не зупинило? 
 
І ще питання щодо круп: чому греча і рис чернівецького пакувальника, а цукор – уже ні? Я не те, щоб придираюся – просто для себе хотів зрозуміти… Але за цукор-рафінад таки дякую!  Хоча, якщо йти за логікою, його доречніше ветеранам революції було б роздавати – це ж Ільїч любив «чайок вприкуску з сахарком погонять»! До речі, про чай нічого сказати не можу: тут справді, як і належить – найдешевший. Щоправда, можна було би пошукати «акцію» – ну знаєте, де в пачки безплатно ложечки вкладають. Потім ці ложечки непомітно витягнувши, заклеїти пачки скотчем, і – вуаля: готовий чайний сервіз для чергової благодійності. Тому подумайте на майбутнє (хоча кого я дурю, яке у вас майбутнє).
 
Ще я до цього комплекту у розділ «сипучі» додав би кави. Знаєте, такої – у зернах. Моя бабця її не п`є, але коли я ранками мелю каву, щораз каже «ах, як пахне!». А ви уявіть, якби я їй на це відповідав: «а це ж з вашого подарка від ПР». І була би вам слава тривала!.. Але йдемо далі.
 
Панове «регіонали», треба щось робити з консервами! Шпроти наша економна бабушка не з`їла ще з минулорічного вашого пайка. Дається взнаки радянська закалка, за якою «згущенку», шпроти і майонез їли тільки на великі свята. І таяк такого свята за цей рік у нас не було, то й рибка досі не востребувана. А от якби ви поклали в пакуночок шматочок якоїсь скумбрії х/к, то її вже навіть найзавбачливіший ветеран не сховав би у тумбочку «на чорний день калєндаря». До речі, «згущенку» ви теж поклали. І чомусь теж найдешевшу. Якщо шпроти ще відмічені маркером ГОСТу, то те, що у банці з корівкою, замішане за якимись технічними умовами (ТУ), які до молока мають такий же стосунок, як ваша партія до демократії.
 
А тепер увага: чєкушечка! (пабам!!!). Ні, ну можна було й півлітру вкласти, і якоїсь більш відповідної водочки – російської там, чи білоруської… Але по-перше це дорого, по-друге наша бабушка ще попереднього подареного вами «мерзавчика» водопровіднику не віддала. Ну не п`ють у нас водопровідники… Я розумію – ви послуговувалися штампом про фронтових 100 грам. Але в такому випадку – де куриво?!! Махорка – це ж теж «наше всьо», як ветеран в бою без неї? Тому запропонуйте Яничу – може встигне до осені з Китаю пароплав з махоркою замовити? У крайньому разі, можна роздати героям війни контрабандну «Дойну». Одна-дві вдалих спільних операцій митників з прикордонниками – і всі ветерани сміються над надписом «курці помирають рано».
 
Ще, поговорюють, були «канхфети наразвєс». Але бабушка їх додому не донесла (простім старушку).
 
Паёк-2
 
Підсумовуючи усе описане, хочу сказати, що справу ви робите добру, але у нашому конкретному випадку – геть даремну, я б навіть сказав «безполєзну». Бо бабця наша, дякуючи «шустерам» (і вам, звичайно), остаточно розчарувалася в політиці й на вибори не ходить. Тому гречку ми звичайно приймаємо, але свій кволий голос лишаємо вдома.
 
Я думаю, до осені моя бабуся ще не раз відчуватиме свою «потрібність общєству», тому й раджу вам підкорегувати наповнення разового продовольчого кошика. А зухвалості вказувати, що у подальшому вкладати ветеранам у пайки, я набрався тільки через те, що ваші продпакети, як я розумію, придбані за кошти місцевих рад, а отже – і за мої гроші.

 

You may also like...