В Киеве распоясались водители маршруток

За словами Анатолія Курінного – начальника Управління ДАІ Києва, особливо турбує ДАІ дисципліна водіїв, що надають населенню послуги з перевезення пасажирів.

Адже такі водії несуть відповідальність не лише за себе, а і за життя та здоров’я багатьох пасажирів. Однак результати перевірок, столичної Державтоінспекції, що проводяться її співробітниками, показують, що водії "маршруток" доволі часто не дотримуються вимог правил дорожнього руху. Зокрема, перевищують швидкість, порушують правила зупинки під час посадки та висадки пасажирів і навіть дозволяють собі керувати транспортними засобами у нетверезому стані.

З 14 травня по 5 червня Державтоінспекція столиці проводить комплекс профілактичних заходів «Автобус 2012». Її мета попередження правопорушень водіями автобусів. І лише за перший тиждень практичного етапу цієї операції (з 14.05.12 по 22.05.12): державтоінспекторами оглянуто 2026 автобусів. За різноманітні порушення правил дорожнього руху на водіїв складено 882 протоколи. Деякі цифри просто вражають: 5! водіїв керували транспортом у нетверезому стані, виявлено майже сім десятків випадків перевищення встановленої швидкості руху та проїзду " маршруток" на заборонний сигнал світлофора. Окрім того задокументовано 121 факт порушення правил зупинки під час посадки-висадки пасажирів.

Акцентуємо увагу, що кожне таке порушення могло стати причиною серйозної аварії. Нажаль вони трапляється. Так, 20 травня на проспекті Голосіївському, біля будинку № 94, водій автобуса «Богдан» скоїв наїзд на дівчинку – пішохода 1997 року народження. Травмовану неповнолітню з травмами було доставлено до лікарні «Охматдит». За попередніми даними дитина переходила проїзну частину дороги по регульованому пішохідному переходу, на дозволяючий «зелений» сигнал світлофора.

Крім того під час відпрацювання був виявлений водій, який перебував у розшуку. Так, 22.05.2012 на Харківський площі, інспекторами полку ДПС ДАІ за порушення правил був зупинений маршрутний автобус «Богдан». В ході перевірки документів у інспекторів виник сумнів у дійсності водійського посвідчення. Пізніше з’ясувалось, що документ підробний. А в ході подальшої перевірки було встановлено, що особа яка керувала автобусом з «липовим» посвідченням ще до всього ще перебувала у розшуку в Російській Федерації.

Р.S. Столична ДАІ звертається до усіх учасникам дорожнього руху з проханням телефонувати на телефон «гарячої лінії» 483-70-64: у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. и допомогу. Нагадуємо також телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.

Джерело: ДАІ 

You may also like...