Затримано «чорних» археологів-контрабандистів

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Миколаївській області спільно з представниками прикордонного загону та Управління СБУ в Одеській області попередили вивіз контрабанди історичних цінностей за кордон.

Як повідомили «УК» в  Прес-службі ГУБОЗ МВС України , , у ході проведення митного огляду у пункті-пропуску «Старокозаче» автобусу рейсового маршруту «Ялта–Кишинів», в коробці від мобільного телефону «НОКІА», знайдено 108 монет Античного міста-держави «Ольвія», вік яких складає приблизно 2000 років.

Культурні цінності, звичайно ж, задекларованими не були, а також не знайдено жодного дозвільного документу на їх переміщення через митний кордон України.

Перевозили монети два українці, які проводили незаконні археологічних роботи поблизу с. Парутино, Очаківського району Миколаївської області на території Національного історико-археологічного заповідника «Ольвія».

Новим хазяїном давнини мав стати мешканець Придністровської Молдавської Республіки. Відтепер володарем скарбу стає наша ненька.

Під час обшуків у домівках зловмисників знайдено металошукачі та ще 105 одиниць культурних цінностей.

Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі від трьох до семи років з конфіскацією предметів контрабанди.

«УК»

You may also like...