Столичні забудовники автосервісів мають сплатити в бюджет понад 17 млн. грн. – Прокуратура

Прокуратура Києва заявила до Господарського суду 3 позови про стягнення із столичних забудовників автосервісів понад 17 млн грн заборгованості зі сплати пайових внесків у створення та розвиток транспортної інфраструктури Києва.

Обставини справи:

Київрадою протягом 2006-2007 років з ТОВ «Інтернаціональна автомобільна компанія», ТОВ «Сервіс Рапід» та ТОВ «Грант Спорт» були укладені договори пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва.

Вказані угоди були укладені з товариствами у зв’язку з будівництвом спортивного автокомплексу та сервісних центрів по обслуговуванню автомобілів.

За умовами договору забудовники повинні були перерахувати пайові внески до місцевого бюджету упродовж 2008-2011 років.

Натомість, як з’ясувалося,  умови договору вони й досі не виконали та кошти в бюджет не сплатили.

Довідково:

За законодавством замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.

Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.

 Відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва

You may also like...