Cуд заборонив забудову 1,5 га Дніпровської набережної у Києві – Прокуратура

Київський апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури Києва та залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо скасування рішення Київради про передачу під забудову 1,5 га землі на Дніпровській набережній.

Обставини справи:

Рішенням Київради у 2003 році затверджено проект відведення земельної ділянки приватному підприємству «Олесь» для будівництва, експлуатації та обслуговування комплексу спортивно-оздоровчих споруд та підприємств громадського харчування на Дніпровській набережній між залізничним мостом та мостом ім. Патона.

У 2004 році Київрадою з ПП «Олесь» укладено договір оренди землі на 25 років.

Як з’ясувалося, ПП «Олесь» у подальшому частину землі передав у суборенду ТОВ «Джигірі».

Прокурорською перевіркою встановлено, що земельна ділянка передана в оренду незаконно, оскільки проект її відведення не було погоджено з природоохоронними та санітарно-епідеміологічними органами, а також органом охорони культурної спадщини.

Крім цього, передана під забудову земельна ділянка на Дніпровській набережній входить до зони охоронюваного природного ландшафту, де будь-які будівельні роботи заборонено.   

Додатково:

Господарським судом м. Києва рішення Київради щодо передачі землі під забудову на Дніпровській набережній визнано незаконним та скасовано.

Крім цього, рішенням суду визнано недійсним договір оренди земельної ділянки, укладений Київрадою з ПП «Олесь», а також договір суборенди землі з ТОВ «Джигірі». 

Відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва

You may also like...