У Києві міліціонери незаконно зносили МАФи – Прокуратура

У Києві працівники Голосіївського райуправління міліції незаконно зносили МАФи, а працівники сектору спецміліції чинять тиск на бізнес.

Про це засвідчила перевірка, проведена прокуратурою Києва в райуправлінні міліції за численними зверненнями підприємців, що надходять на телефон «гарячої лінії».

         Обставини справи:

Прокурорською перевіркою встановлено, що працівниками районного відділу державної служби по боротьбі з економічною злочинністю (ВДСБЕЗ) та сектору спецміліції систематично перевіряють підприємців з питань, що не відносяться до їх повноважень.

Як з’ясувалося, міліціонери ВДСБЕЗ у вересні минулого року без відповідного направлення перевіряли законність встановлення двох МАФів на вул. Васильківській, 34.

Під час перевірки вони склали протокол огляду місця події та за допомогою техніки здійснили незаконний демонтаж торгівельних споруд.

Натомість, за законодавством виключне право на демонтаж малих архітектурних форм має КП «Київблагоустрій», фахівці якого до цієї перевірки не залучалися.   

Незаконні перевірки підприємців проводяться працівниками сектору спецміліції, основним обов’язком яких є обслуговування особливо режимних підприємств оборонно-промислового комплексу.

         Додатково:

         За результатами перевірки прокуратура Києва внесла подання начальнику Голосіївського райуправління міліції з вимогою припинити незаконні перевірки підприємців та притягнути до відповідальності міліціонерів, котрі чинять тиск на бізнес.

         Нагадаємо, що у прокуратурі Києва постійно діє телефон «гарячої лінії» 524-84-42, за яким можна звернутися до прокуратури з приводу незаконного втручання в господарську діяльність та тиску з боку органів державного контролю та міліції.

  
Відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва

You may also like...