Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 08.11.2013

За 7 листопада співробітники столичної ДАІ виявили 806 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 244 відхилення від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 172 водії, без необхідних документів керували автівками – 18; порушень правил проїзду перехресть – 22. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 40 водіїв.

За добу в столиці зареєстровано 4 ДТП, в яких 1 особа (пішохід) загинула та 3 отримали травми.

Водії! Не порушуйте правил дорожнього руху, дотримуйтесь дистанції руху та швидкісного режиму. Особливо будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу.

Аби вберегти людей від біди столична Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Цей простий і водночас надійний спосіб зменшує ризик потрапити людині під колеса. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.

Столична ДАІ інформує: з 21 жовтня проводиться комплекс профілактичних заходів «Перевізник зима – 2013». Заходи триватимуть до 21 листопада. Інспектори ДАІ перевіряють готовність підприємств-перевізників і суб’єктів господарювання на предмет виконання ними вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху. Особлива увага приділятиметься питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справності обігріву стекол та салону, зовнішніх світлових приладів, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв. З огляду на складні погодні умови, столична ДАІ посилить контроль за дотриманням вимог безпеки під час організації та здійснення перевезень дітей упродовж осінньо-зимового періоду.

В столиці зареєстровано 2 незаконних заволодіння транспортними засобами: так, у Подільському районі невідомі викрали «ВАЗ 2103», білого кольору, н.з. АА6425ВВ, 1978 року випуску; у Деснянському районі «Москвич 2141», сірого кольору, н.з. О2117ДЦ, 1992 року випуску. Прийнято міри розшуку. В цей же час співробітники столичної Державтоінспекції при зупинці та подальшій перевірці автомобіля ВАЗ 2103 з’ясували, що 23.09.2013 ним незаконно заволоділи невстановлені особи по вул. Ревуцького. Затриманого водія доставлено до райуправління міліції. Автомобіль повернуто власнику.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

ВЗГ УДАІ міста Києва
 

 

You may also like...