4-х посадовців Київрибоохорони притягнуто до відповідальності

Київською міжрайонною екологічною прокуратурою проведено перевірку додержання вимог чинного законодавства та повноти здійснення державного нагляду (контролю) щодо суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють промислове рибальство.

 Встановлено, що посадові особи управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Київській області вносили до актів перевірок додержання ліцензійних умов недостовірні відомості щодо обсягу вилученої риби.

Також, у більшості актів не відображено відомості про наявність у користувачів водних живих ресурсів рибоприймальних пунктів, які повинні відповідати санітарним та технологічним нормам. Це ставить під сумнів якість риби, що в подальшому пропонується споживачам.

За наслідками перевірки начальнику Київрибоохорони внесено подання про усунення порушень вимог законодавства в галузі рибного господарства, причин та умов, що їм сприяли. Подання задоволено, до відповідальності притягнуто 4 посадові особи зазначеного органу контролю.

Прес-служба Київської міжрайонної екологічної прокуратури

You may also like...