На российском крючке: секреты активизации «регионала» Царёва

Проросійська активізація «регіонала» Царьова останніх місяців дивним чином співпала з вимогами російського «ВТБ банку» повернути кредити на 106 мільйонів гривень.

Народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов відомий своєю проросійською позицією. Та останнім часом він майже слово в слово повторює риторику Москви стосовно Майдану. 

За його словами, Майдан – це результат типової технології «кольорової революції» і у нього «немає реальної мети». США «хочуть створити хаос і точку напруги на кордоні Росії». При цьому «ЄС хоче, щоб Україна підписала Угоду про Асоціацію, яке є вкрай невигідно для України». У той час як «Україні необхідна співпраця з Росією», бо «Росія нас не здасть», Росія просто «хоче стабільності і нормального сусіда, на території якого не стоятимуть ракети, націлені на РФ». 

tsarov tsarov_заграница

Звісно, вся ця риторика не дуже в’яжеться із тим, що діти Царьова вчаться у Великій Британії. Та і відпочивати політик їздить у Євросоюз, де «більше парків і велосипедних доріжок», ніж у Росії. 

царьов донька царьов син

 

Жодної зарплати нардепа не вистачить на такий спосіб життя і навчання дітей в Англії. Однак закидати Царьову ліві доходи не варто. Бо ще до початку політичної кар’єри він займався бізнесом у рідному Дніпропетровську, до якого активно залучав свою родину.

Мати нардепа Ніна Царьова відома як директор ТОВ «Агрофірма «Дзержинець», дружина Лариса Царьова входила до складу засновників ТОВ «Днепрохліб» та ТОВ «ТД «Марінель». Сам Царьов входив до складу засновників ТОВ «Дніпропетровський комп’ютерний центр».

Не будемо стомлювати мереживами зв’язків (докладно про це тут), але до орбіти Царьова відносяться ще низка фірм: ТОВ «Аста Еліт», ТОВ «Дніпропетровська паперова фабрика», ТОВ «Майстер Капітал Менеджмент», ТОВ «Виробниче підприємство «Папір», ТОВ «Систем Транс-Буд» і ТОВ «Люкс-НВ».

Наша увага до цих фірм викликана тим,  що всі вони фігурують у судових позовах російського «ВТБ банку» про стягнення боргів на суму 106 млн грн.

Росіяни вже виграли справи про стягнення з «Дніпровської паперової фабрики» та «Торгового дому «Марінель» кредитів на 45 млн грн. Ще 61 млн грн. банкіри поки не довели до переможного вироку, оскільки боржники почали подавати позови вже самі до себе і пірнати у рятувальне банкрутство.

Наприклад, через позов «Агрофірми «Дзержинець» банкрутує «Марінель», який винен російському банку 52 млн грн. За позовом «Дніпропетровської паперової фабрики» було визнане банкрутом «Дніпропетровський комп’ютерний центр», також банкрутством рятується «Виробниче підприємство «Папір».

Цікавий момент. Спірні кредити були видані ще п’ять-шість років тому. Однак росіяни почали вигравати суди лише цієї зими, коли в Україні відкрився новий Майдан, а у Царьова – друге дихання у антимайданівській риториці. Тому у «Наших Грошей» склалось враження, що тяганина з росіянами може бути настільки довгою і нудною, наскільки яскравим та невтомним буде Царьов у своїх проросійських заявах.

А тепер спеціально про вороже Царьову USA.

Жоден крутелик із Верховної Ради, переоформлюючи бізнес від себе подалі, не обходиться без використання закордонних юрисдикцій. У схемах Царьова ми знайшли офшор з Маршаллових островів «Хай Тек Груп Лтд» (нинішній засновник фірм «Дніпропетровський комп’ютерний центр» і «Аста Еліт») та однойменну корпорацію «Хай Тек Груп Лтд» із США (нинішній засновник фірм «Дніпропетровська паперова фабрика» і «Майстер Капітал Менеджмент»).

При цьому американська «Хай Тек Груп Лтд» причетна до скандального заволодіння профспілковим санаторієм ім. С.М. Кірова в Ялті знову ж таки через банкрутство.

Про американське підприємство згадалось просто так. У контексті відкритості і прозорості українських політиків за кордоном. Кажуть, зараз – це тренд. 

Ірина Шарпінська, «Наші Гроші»

 

You may also like...