Всупереч Генеральному плану міста Кременчука землі рекреаційної зони надані у приватну власність

Кременчуцьким міжрайонним екологічним прокурором протягом 2013-2014 років до Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області пред’явлено 27 позовних заяв до Кременчуцької міської ради, Автозаводської районної в місті ради та громадян про визнання незаконними та скасування рішень рад, визнання недійсними державних актів про право власності на земельні ділянки та повернення земель у власність територіальної громади загальною площею 2,42 га, нормативна вартість яких становить понад 4,3 млн. грн.

Підставами для пред’явлення позовів є те, що спірні земельні ділянки рекреаційного призначення, які знаходяться в межах прибережної захисної смуги Дніпродзержинського водосховища річки Дніпро та в зоні можливого затоплення водами ГЕС, вказаними органами місцевого самоврядування, всупереч Генеральному плану міста Кременчука, протиправно передані у власність фізичних осіб для будівництва і обслуговування житлових будинків.

На сьогоднішній день судами задоволено 6 позовів прокурора загальною площею 0,5 га, загальною вартістю понад 44 тис. грн.
Оскільки на цей час у 5 справах рішення набрали законної сили, прокуратурою з метою реального їх виконання до органів державної виконавчої служби спрямовано виконавчі листи за цими рішеннями.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури
 

You may also like...