На Херсонщині на Дніпрі виявили 10-кілометрову масляну пляму

Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил охорони вод (ч.1.ст. 242 КК України).

14 червня 2014 року до Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури надійшло оперативне повідомлення, що в Цюрупинському районі (неподалік с. Козачі Лагері) на поверхні води р. Дніпро виявлено пляму невідомого походження.

Херсонським міжрайонним екологічним прокурором невідкладно організовано виїзд фахівців Державної екологічної інспекції у Херсонській області, ЛВ в порту Херсон УМВС України в Херсонській області, Херсонрибоохорони для огляду місця події та проведення першочергових слідчих дій.

Встановлено, що поверхневі води р. Дніпро від с. Нова Тягінка до с. Понятівка шириною від 400 м до 800 м і довжиною біля 10 км вкриті масляною рідиною з характерним запахом нафтопродуктів.

З метою встановлення ступеню забруднення, екологічною прокуратурою спеціалістам відділу інструментально-лабораторного контролю Державної інспекції у Херсонській області надано доручення відібрати проби поверхневих вод для проведення лабораторних досліджень.
Також, наразі встановлюється джерело викиду рідини.

Прес-служба Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури

 

You may also like...