Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 04.09.2014

 В столиці за 3 вересня інспектори ДАІ виявили 570 порушення Правил дорожнього руху. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки затримано – 136 водіїв; правил зупинки і стоянки – 64, без необхідних документів – 45. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 35 водіїв, а з початку року – 9293. 

Вчора, зареєстровано 4 ДТП, в яких 5 людей отримали травми. Шановні водії! Будьте уважні, на дорозі – діти!

ДАІ нагадує, що в столиці з 20 серпня по 20 вересня тривають профілактичні заходи під назвою «Увага! Діти на дорозі». Головною метою є збереження життя і здоров’я дітей на дорогах. Інспектори ДАІ лише за добу виявили 64 пішохода – порушника та 55 водіїв, які порушили правила проїзду пішохідних переходів. Крім того, до відповідальності притягнуто 14 водіїв, які рухались тротуарами та пішохідними доріжками.

За минулу добу, в столиці зареєстровані незаконні заволодіння транспортними засобами у наступних районах: Голосіївський – автомобіль «LAND ROVER RANGE ROVER SPORT», номерний знак АА2212КК, 2013 року випуску, білого кольору; Шевченківський – «SKODA OCTAVIA A5», н.з. АЕ3556СО, 2008 р.в., біжевого кольору та «HONDA ACCORD», н.з. АТ0129ВА, 2008 р.в., сірого кольору; Оболонський – автомобіль «MAZDA 6», н.з. АА6652ІВ, 2008 р.в., чорного кольору. Прийнято міри розшуку.

3 вересня близько 6-ої години, у Святошинському районі, ранку, інспектори ДАІ «гарячим» слідом затримали групу людей, у складі п’ять чоловік, які скоїли незаконне заволодіння автомобілем «ВАЗ-2101».

Близько 3-ої години ночі, до райуправління міліції звернувся киянин і повідомив, що з бульвару Івана Лепсе, викрадено його автомобіль «Жигулі», білого кольору. Заявник розповів, що він спав і прокинувся від того, що у дворі будинку почув рев двигуна. Коли підбіг до вікна, то побачив, що його авто виїздить з двору. Чоловік все ніяк не міг зрозуміти, кому знадобилися його старенькі «Жигулі», випущені ще у 1974 році.

Розпочались оперативно–пошукові заходи. Викрадену автівку допомогла знайти небайдужість одного з киян. Чоловік, який не захотів назвати своє прізвище, о 5 годині ранку, зателефонував на спецлінію «102» та повідомив, що на вулиці Жмеринській,36 п’ять підозрілих молодих людей штовхають автомобіль «ВАЗ», білого кольору, без номерних знаків. Анонім також повідомив, що ці група люди свариться між собою.

Для перевірки даної інформації, за зазначеною адресою було терміново направлено три патрулі ДАІ Святошинського району. Інспектори перекрили всі можливі шляхи і по суті заблокували місце знаходження підозрілих осіб. Інформація підтвердилась. О 5 годині 25 хвилин, за вказаною адресою, інспекторами ДАІ було виявлено викрадений автомобіль, а також затримано п’ять чоловік віком від 16 до 20 років. Свою причетність до крадіжки автомобіля вони заперечувати не стали, так як були спіймані на «гарячому».

На місце була викликана слідчо-оперативна група. Наразі затримані перевіряється на причетність до скоєння аналогічних злочинів.
Вчора, 3-го вересня, інспектори полку ДПС ДАІ за порушення правил дорожнього руху зупинили водія автомобіля «ЗАЗ ДЕУ». Під час перевірки було встановлено, що легковик значиться у розшуку. Того ж дня, в Оболонському районі, працівники ДАІ за шахрайство затримали чоловіка. З’ясувалося, що громадянин шахрайським шляхом заволодів мобільним телефоном у жінки. Затриманого було доставлено до райуправління міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

You may also like...