Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 19.11.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1 977 заяв про злочини. Вжитими заходами 882 (44,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 28 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортним засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 140 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 71 особу, у яких вилучено 5,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 795 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 605 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 198 – у сфері службової діяльності, у тому числі 24 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 61 – у бюджетній сфері, 44 – у паливно-енергетичному комплексі, 43 – в агропромисловому комплексі, 37 – у сфері банківської діяльності, 34 – у сфері приватизації та 14 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 26 530 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 317 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 171 дорожньо-транспортній пригоді, у яких 38 особа загинула та 186 – травмовано.

У місті Сімферополі у своїй квартирі днями знайдено мертвим з ножовими пораненнями 54-річного чоловіка. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 27-річного жителя Джанкойського району Автономної Республіки Крим. Попередньо встановлено, що він удень під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв у квартирі потерпілого вбив ножем господаря.

Приховати вбивство не вдалось

У місті Донецьку днями в каналізаційному колодязі було знайдено мертвим 39-річного місцевого жителя. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано раніше судимого 25-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він тиждень тому уночі на вулиці під час раптово виниклої сварки бейсбольною битою заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому, після чого труп вкинув до каналізаційного колодязя.

Убивць працівника міліції затримали!

У Ясинуватському районі Донецької області тиждень тому на узбіччі автодороги знайдено мертвим з тілесними ушкодженнями 36-річного працівника міліції лінійного управління на Донецькій залізниці УМВС України на транспорті. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано двох жителів міста Дзержинськ Донецької області та жителя Ясинуватського району, віком від 24-х до 48-ми років, водії приватних підприємств. Попередньо встановлено, що вони увечері на вулиці обласного центру, з хуліганських спонукань, заштовхнули працівника міліції в мікроавтобус, вивезли його на околицю селища у Ясинуватському районі, де задушили й викрали мобільний телефон та службове посвідчення, після чого труп кинули на узбіччі дороги.

Син задушив батька під час сварки…

У Шевченківському районі столиці днями у своїй квартирі знайдено мертвим з ознаками удушення87-річного пенсіонера.. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 46-річного сина потерпілого. Попередньо встановлено, що він під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушив батька.

Столичні оперативники затримали «гастролерів» з Грузії

У місті Львові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двоє громадян Республіки Грузія 26-ти та 27-ми років. Попередньо встановлено, що вони напередодні, шляхом пошкодження вхідних дверей, проникли до квартири 26-річної місцевої жительки й викрали ювелірні вироби та 7 тис. гривень. Частину викраденого вилучено.

В обійми хабарників втрапив оператор стільникового зв’язку

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох посадових осіб ГУМНС України в Одеській області, які вимагали та отримали 4 тис. грн. хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за підписання акту прийому базової станції стільникового мобільного зв’язку. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Заради ремонту котелень посадовець погодився на хабар

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця державного казначейства, який вимагав та отримав 15 тис. грн. хабара від заступника директора приватного підприємства за перерахування на рахунок зазначеного підприємства бюджетних коштів у сумі 1 млн. грн. для здійснення ремонту котелень. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...