Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 20.11.2014

 В столиці за 19 листопада інспектори ДАІ виявили 651 порушення правил дорожнього руху. Зокрема, до відповідальності притягнуто 190 водіїв, які не дотримались вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки – 41, правил проїзду перехресть – 29, без необхідних документів за кермо сіли 45 керманичів. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 39 осіб.

Вчора, інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 76 водіїв за порушення правил проїзду пішохідних переходів та виявили 76 пішоходів-порушників. Загалом, з початку року порушили правила дорожнього руху більше 14 тисяч пішоходів.

Вчора, у Києві зареєстровано 2 ДТП в яких 2 особи отримали травми. До уваги водіїв! За інформацією Гідрометцентру України, в столиці зберігатиметься хмарна погода, місцями опади. Зважаючи на це, столична Державтоінспекція закликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Зважайте на погодні умови, збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію. Крім того, будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу.

А пішоходам – радимо мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

У середу, 19 листопада, в столиці зареєстровано 5 незаконних заволодінь транспортними засобами. Так, у Деснянському районі невідомі особи викрали відразу два автомобілі: з проспекту В.Маяковського – «HONDA ACCORD», н.з. АА6259КК, 2007 р.в., синього кольору, а з вулиці О.Бальзака автомобіль «TOYOTA COROLLA», н.з. АА1706ОР, 2009 р.в., синього кольору. Цього ж дня у Дніпровському районі невідомі викрали а/м «TOYOTA HIGHLANDER», н.з. АА4005МО, 2011 р.в., чорного кольору; у Подільському районі – а/м «ЗАЗ 110206», н.з. АА1016ВЕ, 2005 р.в., червоного кольору; у Шевченківському – а/м «DAEWOO LANOS», н.з. АА8074КІ, 2003 р.в., зеленого кольору. Прийнято міри розшуку.

Натомість, працівниками ДАІ в Деснянському та Солом’янському районах виявили два автомобілі: «TOYOTA COROLLA» та «HYUNDAI ELANTRA», що перебували у розшуку. А у Солом`янському районі виявили раніше викрадений автомобіль «ЗАЗ 110307». Крім того, у Солом `янському районі правоохоронці затримали водія «FORD SIERRA»котрий скоїв ДТП та зник з місця пригоди. Для з’ясування всіх обставин затриманого доставлено до рай управління міліції. Також до райуправлінь міліції доставлено ще двоє громадян: у Печерському районі громадянку за крадіжку, а в Оболонському – чоловіка за нанесення тілесних ушкоджень.

Зверніть увагу! Державтоінспекція розпочинає профілактичну операцію «Номерний знак». Перевірка експлуатації державних реєстраційних номерів триватиме з 19 по 30 листопада поточного року. Під час нагляду за дорожнім рухом працівники ДАІ будуть виявляти транспортні засоби, на яких використовуються номерні знаки з порушенням вимог ч. 6 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно законодавства України, за вказані порушення передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 грн. (ч. 6. ст. 121 КУпАП ). За повторне вчинення порушення впродовж року, ч. 7 ст. 121 КУпАП передбачається штраф у розмірі від 255 до 510 грн. або громадські роботи терміном від 30 до 40 год. з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

\Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Зверніть увагу! Для зручності отримання інформації або консультації по лінії ДАІ працює мобільний телефон для довідок: 067-245-39-03

Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

You may also like...