У справі В. Лозінського повідомлено про підозру колишньому прокурору Київської області

У кримінальному провадженні за фактом незаконного звільнення від відбування покарання колишнього народного депутата В. Лозінського 9 грудня 2014 року повідомлено про підозру колишньому прокурору Київської області у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 та ч. 1 ст. 366; ч. 3 ст. 27 та ч. 1 ст. 361; ч.ч. 3, 4 ст. 27 та ч. 1 ст. 366; ч.ч. 3, 4 ст. 27 і ч. 1 ст. 366; ч. 1 ст. 396; ч. 2 ст. 383 КК України (організація службового підроблення, незаконного втручання в роботу автоматизованих систем, приховування вчинення тяжкого злочину та завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину зі штучним створенням доказів).

Про це на брифінгу в Генеральній прокуратурі повідомив старший помічник Генерального прокурора України з особливих доручень Валерій Карпунцов. 

За його словами, у зв’язку із переховуванням від слідства 10 грудня цього року колишнього прокурора області оголошено в розшук, а 11 грудня отримано дозвіл Печерського районного суду на його затримання з метою приводу для участі у розгляді клопотання слідчого Головної військової прокуратури про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Як нагадав Валерій Карпунцов, Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України з 14.07.2014 розслідується кримінальне провадження за фактом незаконного звільнення від відбування покарання В. Лозінського, засудженого за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого за ч. 1 ст. 296, ч. 1 ст. 122 та ч. 2 ст. 121 КК України. 

Під час досудового розслідування 16.07.2014 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення завідомо неправосудної ухвали), голові Бориспільського міськрайонного суду, та 25.07.2014 суд обрав йому запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

25 вересня 2014 року повідомлено про підозру начальнику відділу прокуратури Київської області за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 375, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 361 КК України (пособництво у постановленні суддею завідомо неправосудної ухвали, службове підроблення, незаконне втручання в роботу автоматизованих систем) та обрано запобіжний захід – тримання під вартою, який 01.10.2014 змінено судом у зв’язку із внесенням застави.

«В ході досудового розслідування зібрано документальні докази, проведені судові експертизи, у тому числі технічні, почеркознавчі, комп’ютерно-технічні, а також допити понад 100 свідків, отримані результати обшуків та оглядів», – поінформував старший помічник Генерального прокурора, додавши, що на даний час вивчаються підстави для оголошення в міжнародний розшук колишнього прокурора Київської області.

«За своїм масштабом ця справа є безпрецедентною, оскільки саме корупціонери всередині системи, що не дають довести до кінця вину осіб, які вчинили злочини, якраз і сіють зневіру громадян до правоохоронної системи», – наголосив Валерій Карпунцов та підкреслив, що ця справа постійно перебуває на контролі Генерального прокурора України Віталій Яреми. 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...