Державтоінспекція попереджає учасників дорожнього руху про небезпеку

Державна автомобільна інспекція закликає водіїв бути уважними та відповідальними на дорогах, адже останнім часом почастішали випадки, коли в автопригодах травмуються пішоходи.

 З метою попередження дорожньо-транспортного травматизму, інспектори ДАІ Солом’янського району провели профілактичний захід «Пішохідний перехід». Правоохоронці звернули увагу водіїв та пішоходів на необхідності дотримуватись Правил дорожнього руху.

В листівках, які запропонували водіям були зазначені основні вимоги: дотримуватись правил проїзду пішохідних переходів, рухатись з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями, користуватись пасками безпеки, обирати безпечну дистанцію та не перевищувати швидкість. Якщо виникає необхідність зупинитись – знижувати швидкість потрібно поступово. А при зупинці обов’язково включати аварійну сигналізацію.

Працівники Державтоінспекції звертали увагу учасників дорожнього руху й на те, що дорожньо-транспортні пригоди трапляються переважно у темну пору доби і в період сутінок, коли знижується видимість пішоходів на дорозі. «Аби водії змогли вчасно помітити пішохода і зупинитися, необхідно мати на одязі світлоповертаючі елементи», – наголосив інспектор ДАІ Солом’янського району Віктор Венгрівський.

УДАІ в м.Києві

You may also like...