Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу у Луганській області

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 11 лютого 2015 року

Військові злочини

9 лютого внаслідок обстрілу м. Первомайська мінно-вибухове поранення отримала місцева мешканка 1952 р.н.

9 лютого під час артилерійського обстрілу м. Попасна осколкове поранення отримав місцевий мешканець 1958 р.н.

10 лютого під час артилерійського обстрілу території смт. Станиця Луганська мінно-вибухову травму отримала місцева мешканка 1963 р.н.

10 лютого бойовики десять разів відкривали вогонь по блокпостах Збройних сил України та території, підконтрольній українській владі:

– двічі зі сторони смт. Фрунзе (підконтрольного ЛНР) мінометний обстріл с. Кримське Новоайдарського району;

– двічі мінометний обстріл (15 пострілів) м. Щастя (район блокпосту, автостанції, фільтраційного пункту та лісосмуги поблизу Луганської ТЕС);

– у період часу з 10.35 по 10.40 зі сторони м. Кіровська (підконтрольного ЛНР) обстріл з РСЗВ БМ-21 «Град» (20 пострілів) с. Тошківка Попаснянського району. Внаслідок обстрілу мінно-осколкове поранення отримав місцевий мешканець 1945 р.н.;

– у період часу з 18.00 по 18.45 зі сторони с. Весела Гора (підконтрольного ЛНР) артилерійський обстріл (20 пострілів) території м. Щастя (район блокпосту, автостанції);

– у період часу з 19.00 по 19.20 зі сторони м. Первомайська (підконтрольного ЛНР) обстріл з РСЗВ БМ-21 «Град» (40 пострілів) території м. Попасна;

– у період часу з 22.10 по 22.15 зі сторони смт. Фрунзе (підконтрольного ЛНР) мінометний обстріл с. Світличне Попаснянського району;

– у період часу з 22.15 по 22.45 зі сторони пам’ятника «Князю Ігорю» (підконтрольного ЛНР) мінометний обстріл території блокпосту ЗСУ с. Нова Кондрашівка Станично-Луганського району.

Дані факти внесені до ЄРДР за ст. 258 КК України.

Крадіжки

10 лютого до Старобільського райвідділу міліції поштою надійшло звернення від луганчанки 1971 р.н. про те, що у період часу з липня по грудень 2014 року з депозитарію відділення ПАТ АТ «Укргазбанку» на пл. ГВВВ у м. Луганську невідомі особи викрали її золоті прикраси та гроші. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 4 ст. 185 КК України.

10 лютого у ході проведення оперативно-розшукових заходів за фактом крадіжки одягу з приміщення магазину на пр. Кірова співробітники карного розшуку Кремінського райвідділу міліції викрили та затримали раніше судимого місцевого мешканця 1986 р.н. Даний факт зареєстровано. Досудове розслідування триває.

Незаконне заволодіння автотранспортом

10 лютого до Новоайдарського райвідділу міліції з заявою звернулася місцева мешканка 1959 р.н. про те, що у ніч на 8 лютого з приміщення гаражу гаражного кооперативу у м. Щастя невідомий незаконно заволодів автомобілем «ВАЗ-21113», д/з ВВ 5863 ВК, червоного кольору. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 2 ст. 289 КК України. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження автомобіля, а також розшуку і затримання особи, причетної до вчинення кримінального правопорушення.

10 лютого до Сєвєродонецького міськвідділу міліції з заявою звернулося керівництво АТ «Райффайзен банк «Аваль»» про те, що 5 лютого невідомі особи з гаражу банку по вул. Ленінградській у м. Алчевську незаконно заволоділи інкасаторським автомобілем «Volkswagen Transporter Т 5», д/з ВВ 0568 ВХ. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 2 ст. 289 КК України.

10 лютого до Старобільського райвідділу міліції поштою надійшло звернення керівництва ПАТ «Промінвестбанка» про те, що 7 грудня минулого року озброєні невідомі особи незаконно заволоділи автомобілем «Toyota Corolla» д/з ВВ 0761 СА, який зберігався у гаражі обласного відділення банку на вул. К. Маркса у м. Луганську. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 3 ст. 289 КК України.

Злочини проти громадської безпеки

10 лютого співробітники УСБУ викрили гр. О. 1988 р.н. (мешканець м. Новодружеськ) та гр. К. 1960 р.н. (мешканець м. Лисичанська), які беруть активну участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Дані факти зареєстровані. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваних.

Вилучення боєприпасів

10 лютого у ході проведення оперативно-розшукових заходів у будинку на вул. Айдарська с. Байдівка за місцем мешкання 25-річного чоловіка співробітники Старобільського райвідділу міліції виявили та вилучили гранату «РГД-5». Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 263 КК України. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться перевірка.

10 лютого до Лисичанського міськвідділу міліції звернувся місцевий мешканець 1982 р.н., який добровільно здав працівникам міліції дві гранати «РГД-5», які він знайшов у жовтні 2014 року на ставку поблизу с. Малорязанцево. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

Вилучення наркотиків

10 лютого у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники СБНОН Сєвєродонецького МВ за місцем мешкання раніше судимого чоловіка 1979 р.н. на вул. Червоногвардійська у м. Лисичанську виявили та вилучили 40 грам марихуани. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться перевірка.

Підроблення документів

10 лютого на блокпосту поблизу смт. Стара Краснянка Кремінського району правоохоронцями був зупинений автомобіль «Краз», під керуванням водія 1964 р.н., який перевозив до м. Рубіжне 17 тонн вугілля з супровідними документами, які викликають сумнів у справжності.

10 лютого на блокпосту поблизу м. Сватове правоохоронцями було затримано 7 комбайнів, які пересувалися до м. Харкова без супровідних документів на техніку (транспорт належать фірмі, засновником якої є член парламенту «ЛНР» гр. Н).

10 лютого на блокпосту поблизу м. Лисичанська у напрямку м. Гірське правоохоронцями був зупинений автомобіль «КАМАЗ» з причепом під керуванням водія 1956 р.н., який перевозив металобрухт вагою 25 тонн (вантаж належить приватній фірмі м. Алчевськ) з супровідними документами, які викликають сумнів у справжності.

Дані факти зареєстровані. Проводиться перевірка.

Безвісти зниклий

10 лютого до Попаснянського райвідділу міліції з заявою звернулася мешканка м. Лисичанська 1959 р.н. про те, що 7 лютого вона втратила зв’язок зі своїм сином, гр. Шабровим О.О., 1980 р.н., який залишив Чорнухинську виправну колонію № 23 та повинен був рухатися у напрямку м. Дебальцеве Донецької області. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо розшуку та встановлення місцезнаходження чоловіка.

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

You may also like...