На Херсонщині затримано авто з «чужими» номерними знаками та підробленими документами

Днями, під час несення служби по нагляду за дорожнім рухом у Скадовському районі, на 67 км автодороги Херсон – Джанкой – Феодосія – Керч, наряд ДПС зупинив автомобіль «Dong Feng». За кермом вантажівки перебував 39-річний херсонець. Під час перевірки документів правоохоронці виявили явні ознаки підробки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Подальшою перевіркою за наявними інформаційними базами було встановлено, що серія та номер пред’явленого водієм реєстраційного документа належать іншому свідоцтву, виданому на автомобіль «Ford Fiesta». З’ясувалося також, що державні номерні знаки вантажівки належать автомобілю «Toyota Land Cruiser», який знято з обліку в березні 2014 року.

Перевірка відомостей про автомобіль по номеру шасі теж дала несподіваний результат. Виявляється, за справжніми реєстраційними документами та державними номерними знаками транспортний засіб у відповідності до постанов виконавчої служби тричі оголошувався в розшук: в липні 2009 року, лютому та квітні 2014 року.

 

Для з’ясування обставин на місце події викликано слідчо-оперативну групу Скадовського райвідділу міліції. Відносно водія складено адміністративний протокол за ч.7 ст.121 КУпАП (повторне протягом року вчинення порушення), адже за наявними даними інформаційних баз керманич протягом року вже притягався до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом з номерним знаком, що не належить цьому засобу.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація – ст.358 ч.1 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Автомобіль поміщено на спеціальний майданчик для утримання транспортних засобів. За вказаним фактом проводиться перевірка.

 

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України 
(за інформацією прес-служби ДАІ Херсонської області)

You may also like...