В «Енергоатомі» вилучено документацію, яка містить ознаки корупційних схем

У рамках супроводження досудового розслідування у кримінальному провадженні співробітники Служби безпеки України на підставі рішення суду провели обшуки у офісних приміщеннях ДП НАЕК "Енергоатом" та приватних помешканнях окремих керівників підприємства.

За фактом привласнення посадовими особами ДП НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "СНВО "Імпульс" 22 мільйонів гривень державних коштів було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. У рамках контракту приватна компанія протягом 2013 року поставляла обладнання для потреб українських АЕС за завищеною ціною. Під час обшуків у офісних приміщеннях "Енергоатому" співробітники спецслужби вилучили документацію та носії інформації, які стануть у цій справі доказами у досудовому розслідуванні.

Разом з тим у житлових приміщеннях одного з керівників "Енергоатома" були виявлені документи, які свідчать про використання посадовцями державного підприємства офшорних схем при постачанні свіжого палива для АЕС України. Такі ж офшорні схеми використовувалися й при вивезенні відпрацьованого ядерного палива на зберігання до РФ. Правоохоронці також вилучили печатки російських підприємств, задіяних у цій оборудці.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. // Прес-центр СБУ

You may also like...