На Чернігівщині затримано на хабарі полковника Державної прикордонної служби

 

 

25.12.2015 о 23 год. 17 хв. військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України за участю оперативних співробітників відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБ України в Чернігівській області та Управління захисту економіки в Чернігівській області затримано заступника начальника Чернігівського прикордонного загону – начальника відділу забезпечення за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Зазначений полковник вимагав та отримав від приватного підприємця неправомірну вигоду в сумі 6500 грн. за сприяння в укладенні договорів на постачання продуктів харчування особовому складу Чернігівського прикордонного загону.

Зазначені кошти в сумі 6500 грн. офіцер отримав після укладення договорів та поставки продукції до зазначеної військової частини.

В ході проведення особистого обшуку у підозрюваного виявлено та вилучено вказану неправомірну вигоду, отриману від приватного підприємця.

Військовослужбовець поміщений до ізолятора тимчасового тримання Чернігівського районного відділення поліції Чернігівського міського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

На даний час до суду готуються матеріали щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

 

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 

You may also like...