На Донеччині ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр з обігом 300 мільйонів гривень

У середу, 9 листопада 2016 року, прокуратурою області спільно із працівниками фіскальної служби та співробітниками Служби безпеки України в Донецькій області ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр з обігом 300 мільйонів гривень.

До складу центру входили троє активних учасників, а також ряд їх спільників, на яких були зареєстровані фіктивні підприємства. Офісні приміщення центру знаходилися в Києві і Слов’янську Донецької області.

Зловмисники працювали з клієнтами з різних регіонів України. Вони надавали підприємствам реального сектору економіки, зареєстрованим в Донецькій, Київській, Кіровоградській, Полтавській та інших областях, послуги з мінімізації податкових платежів за розробленою схемою.

Після покупки у приватних осіб сільськогосподарської продукції, вирощеної в районі проведення АТО і придбаної за готівку, вказані підприємства зверталися до фіктивних фірм, від яких отримували відповідне документальне оформлення та, таким чином, легалізовували свою продукцію, яку надалі продавали зернотрейдерам.

Через рахунки фіктивних підприємств здійснювалася конвертація безготівкових коштів у готівку.

У результаті 8 проведених обшуків виявлено та вилучено 260 тон сільгосппродукції на 1,2 мільйона гривень, 15 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку та чорнові записи. Крім того, накладено арешт на рахунки, які використовувалися в незаконній діяльності.

Розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків триває.

 

За матеріалами прес-служби прокуратури Донецької області

You may also like...