Директора вугільного підприємства підозрюють у незаконному заволодінні майном на 11 млн. грн.

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому Слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Луганській області за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб).

Так, 05.12.2016 повідомлено про підозру директору та керівнику одного з підрозділів ВП «Шахта «Привільнянська» ПАТ «Лисичанськвугілля», які виконуючи свої заздалегідь обумовлені злочинні ролі, шляхом заниження обсягів видобутого вугілля, створення надлишків не облікованої продукції з подальшим вивезенням з території шахти, заволоділи вугільною продукцією підприємства, спричинивши державі в особі підприємства матеріальну шкоду (збитки) у сумі понад 11,2 млн грн.

На теперішній час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу, проводяться інші невідкладні слідчі дії щодо встановлення обставин вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...