На Київщині затримали п’яного водія, який влаштував стрілянину (фото)

46-річний житель Броварського району, будучи добряче напідпитку, влаштував стрілянину, кидав цеглою у поліцейську автівку, а в салоні свого автомобіля зберігав гранати.

Перше повідомлення до поліції про дебошира надійшло о 14.50. Жителька Броварського району повідомила, що її брат на ґрунті майнового спору на подвір’ї влаштував «п’яні розбірки»: кричить, погрожує фізичною розправою. Заявниця також повідомила про постріли і про те, що він побив молотком вантажний автомобіль.

бровари

 

За вказаною адресою прибула група реагування патрульної поліції Броварського відділу поліції. На місці події поліцейські не застали правопорушника, однак швидко його розшукали на одній з вулиць села і зупинили автомобіль, на якому пересувався дебошир. За кермом автівки знаходився 46-річний місцевий житель в алкогольному сп’янінні. Відносно п’яного складено адміністративний протокол за ст.130 КУПАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) та вилучено у нього пневматичний пістолет, з якого чолов’яга стріляв. Автомобіль залишився припаркований на узбіччі дороги, а правопорушник пішов пішки додому.

О 21.15 до поліції знову надходить аналогічне повідомлення. Цього разу п’яний чоловік погрожував сестрі кинути гранату на подвір’я.

 

Миттєво до будинку прибула група реагування патрульної поліції. У цей час з автівки, яка їхала мимо на великій швидкості, хтось кинув цеглу, яка втрапила по службовому автомобілю і пошкодила дах. Поліцейські викликали підмогу і почали переслідувати авто. Невдовзі вони наздогнали зловмисника і заблокували рух його автівки, за кермом якої виявився п’яний брат заявниці. В салоні автомобілі правоохоронці виявили уламки цегли, дві гранати, запал.

бровари2

 

На місце події прибули слідчо-оперативна група Броварського відділу поліції та вибухотехнічна лабораторія. Вилучені ГРД-5 та УЗРГД у якості речовий доказів направлені на експертизу.

Чоловіка затриманому у порядку ст.208 КПК України, у нього вилучено посвідчення працівника міліції та учасника бойових дій. З’ясовано, що він звільнений з органів внутрішніх справ в 2004 році та приймав участь у проведенні антитерористичної операції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до семи років. Наразі правоохоронці встановлюють шляхи надходження «бойового запасу». Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Київської області

You may also like...