На Луганщині директор ТОВ, зловживаючи повноваженнями спричинив збитки державі на 700 тис. грн.

Луганською місцевою прокуратурою № 2 направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовою особою юридичної особи приватного права своїми повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що Теплівським обласним психоневрологічним інтернатом укладено договори підряду з директором Товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) на проведення ремонтних робіт. Інтернатом перераховано необхідні кошти з державного бюджету на рахунок підрядчика на придбання будівельних матеріалів, проте, об’єм заздалегідь узгоджених робіт не виконано. Кошти до бюджету за невиконання договорів підрядчиком не повернуто, внаслідок чого державі в особі обласного психоневрологічного інтернату спричинено майнову шкоду.

Під час досудового розслідування збитки у розмірі 700 тисяч гривень директором ТОВ відшкодовано в повному обсязі.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 364-1 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Луганської місцевої прокуратури № 2)

You may also like...