Розпочато досудове розслідування стосовно т. зв. «першого заступника Держмиткомітету «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі у діяльності терористичної організації громадянина України, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Встановлено, що у 2015 році мешканець Луганська надав згоду на призначення себе на посаду так званого «першого заступника Державного митного комітету «ЛНР» та дотепер організовує функціонування та діяльність вказаного «відомства». Наразі учасник терористичної організації видає накази та розпорядження, обов’язкові до виконання підпорядкованими працівниками, контролює перевезення товарів через тимчасово непідконтрольну територію Луганської області, а також стягнення «митних платежів» на користь терористів, виконує інші дії, направлені на порушення конституційних прав та свобод громадян України, які опинилися на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Оскільки підозрюваний переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на непідконтрольній українській владі території Луганської області, його оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді розпочато спеціальне досудове розслідування. 

Довідково: cанкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...