Слідчими ГСУ направлено до суду обвинувальний акт стосовно групи «протизабудовних» вимагачів

Троє зловмисників вимагали та отримали кошти в сумі 200 тисяч доларів від забудовника за припинення блокування та перешкоджання будівництву житлового комплексу в Київській області. Затримали зловмисників під час одержання коштів.

Головним слідчим управлінням Нацполіції спільно з оперативниками Департаменту захисту економіки за процесуального керівництва Генеральної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно групи осіб, які вимагали кошти від забудовників. 

1

Слідчими встановлено, що троє зловмисників, прикриваючись громадською діяльністю, вимагали та отримали кошти в сумі 200 тисяч доларів від забудовника. Гроші зловмисники вимагали за припинення блокування та перешкоджання будівництва одного із житлових комплексів в Києво-Святошинському районі Київській області. 

2

В ході проведення санкціонованих обшуків поліція виявила та вилучила докази їх злочинної діяльності. 

3

Вказаним особам інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. 

За результатами розслідування обвинувальний акт стосовно вказаних осіб направлено до суду для розгляду справи по суті.

Нагадаємо, Нацполіція затримала злочинну групу псевдоактивістів, які шантажували забудовників. 

Головне слідче управління
Національної поліції України

You may also like...