В Хмельницком задержаны «домушники-гастролеры» из Беларуси

Нещодавно у Хмельницькому мешканці однієї з багатоповерхівок, незаплановано повернувшись додому, затримали у власній квартирі злодіїв. Того дня господарі помешкання святкували весілля своєї доньки, але після урочистої церемонії по реєстрації шлюбу батько нареченої та кілька родичів несподівано повернулись до оселі, де й застали непроханих гостей, які порядкували у квартирі.

Не розгубившись у досить таки нестандартній ситуації, чоловіки спробували самотужки затримати злодіїв. Та у розпалі боротьби один з грабіжників дістав пістолет і почав погрожувати господарю помешкання. Проте навіть зброя допомогло крадіям протистояти розлюченим чоловікам, які відтіснили непроханих гостей у різні кімнати. Тоді один із злодіїв спробував врятуватися втечею, вистрибнувши з вікна третього поверху. Вдало приземлившись, чоловік втік від переслідувачів на автомобілі «БМВ», який злодії завбачливо залишили під вікнами будинку, щоб потім поїхати на ньому з награбованими речами. Та радість втікача з приводу вдалої втечі була не довгою. Викликані на місце події працівники міліції невдовзі затримали його у квартирі, яку він винаймав разом із товаришем, проживаючи в ній із своїми сім’ями. Під час огляду помешкання міліціонери виявили там чимало награбованих речей (вироби із золота, побутову техніку).

Злочинцями виявились 35-річний громадянин та житель Білорусії та 32-річний українець, уродженець Білорусії. Обидва вони мали повноцінні сім`ї, неповнолітніх дітей. Під час розслідування було встановлено, що на рахунку грабіжників близько 25 квартирних крадіжок по місту Хмельницькому. На разі встановлюється причетність даних осіб до ряду інших злочинів.

На даний час злочинці перебувають під вартою, а за скоєне їм, згідно із статтями 185 ч. 3 (крадіжка вчинена у великих розмірах) та 187 ч.3 (розбій поєднаний із з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Аліна Арнаут, ЦЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...