Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 17.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 416 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 535 або (49,4 %) з них розкрито „по гарячих слідах”. Серед розкритих злочинів – три вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 49 пограбувань та 6 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено 2 обрізи мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 3 гранати та понад 330 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 180 осіб, у яких вилучено 187,7 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 2 344 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 62 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 24 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 173 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 20 осіб загинуло та 209 – травмовано.

У 100 доларів США та мобільний телефон оцінили вбивці життя подружжя у Керчі

У Керчі у своїй квартирі працівники міліції знайшли тіла подружжя. За підозрою у вбивстві оперативники затримали двох місцевих жителів (1984, 1993 р.н., без постійного місця роботи). Вони з метою крадіжки, проникли до згаданої квартири, завдали потерпілим смертельних тілесних ушкоджень господарю та його дружині й викрали 100 доларів США та мобільний телефон.

У Феодосії працівники міліції затримали 20-річного громадянина Молдови, який під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав смертельних тілесних ушкоджень громадянину Республіки Азербайджан.

Випивши, «закусили» сваркою. З трагічним фіналом

На Харківщині у власному будинку оперативники знайшли тіло чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримали 47-річну співмешканку потерпілого, яка під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдала ножем смертельних тілесних ушкоджень господарю.

76-річного пенсіонера утримували в заручниках, аби отримати право власності на його приватний будинок.

У Кременчуці, що на Полтавщині, в результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники затримали двох місцевих жителів – подружжя та двох їхніх синів (1954-1986 р.н., усі без постійного місця роботи). Вони в лютому цього року примусово утримували в заручниках 76-річного пенсіонера, й вимагали від нього передати їм право власності на його приватний будинок. Заручника звільнено.

Поцупили з бюджету понад 2 мільйони гривень, незаконно відшкодувавши ПДВ

На Дніпропетровщині за матеріалами управління оперативних розробок Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України – „Зловживання владою або службовим становищем”, відносно осіб податкової інспекції. Вони в 2004 році, при перевірці договорів продажу між товариством з обмеженою відповідальністю та приватним підприємством на суму близько 14 мільйона гривень встановили, що згідно з документами сторонами проведено взаєморозрахунок векселями, проте було сплачено лише один з них на суму 672 тисячі гривень. У подальшому згадані посадові особи, зловживаючи службовим становищем, документально підтвердили заявлену ТОВ до відшкодування суму ПДВ, на підставі чого останнє незаконно отримало з бюджету 2,1 мільйона гривень.

16 тисяч гривень хабара посадовцям за сприяння у підписанні угоди на поставку шин до вантажівок.

На Київщині за матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України в області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – „Одержання хабара”, відносно директора державного спеціалізованого підприємства та його заступника. Вони вимагали та отримали 16 тисяч гривень хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння останньому в підписанні угоди на поставку шин до вантажних автомашин. Правопорушників затримано.

Землю на Київщині роздавали за підробленим рішенням сільради

На Київщині за матеріалами відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю райвідділом внутрішніх справ прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України – „Перевищення влади або службових повноважень” та „Службове підроблення”, відносно посадових осіб однієї сільської ради зазначеного району. Вони в 2004 році підробили рішення згаданої сільради й незаконно надали двом місцевим жителям земельні ділянки загальною вартістю 426,8 тисячі гривень.

ДЗГ МВС України

You may also like...