Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 25.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 265 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 544 або (47,3 %) з них розкрито «по гарячих слідах». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 50 пограбувань та 19 незаконних заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 9 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, чотири обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 308 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 160 осіб, у яких вилучено 95,1 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 2 261 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 142 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 58 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 175 дорожньо-транспортних пригод, у яких 30 осіб загинуло та 190 – травмовано.

Вбивство «на замовлення» за 4 тисячі євро

У Черкасах в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Вона, з метою заволодіння майном, за 4 тисячі євро замовила вбивство свого колишнього чоловіка.

У Каховці, що на Херсонщині, працівники міліції знайшли тіло хлопця. За підозрою у вбивстві затримали трьох місцевих жителів (1989 – 1992 р.н.,), які з хуліганських спонукань, завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому.

З метою крадіжки дерев’яною палицею вбив жінку

У Бориспільському районі Київської області в лісосмузі оперативники знайшли тіло невідомої жінки. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного жителя одного з сіл Баришівського району згаданої області, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності. Він увечері дерев’яною палицею вбив потерпілу, викрав мобільний телефон та банківську картку, й зґвалтував. Викрадене вилучено.

За мобілку поплатився життям

У місті Маріуполі, що на Донеччині, в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного місцевого жителя, який завдав смертельних тілесних ушкоджень товаришеві, й викрав у нього мобільний телефон.

З вітрини магазину зловмисники викрали 101 мобільний телефон та 4 350 гривень виручки

На Дніпропетровщині працівники міліції затримали чотирьох молодиків (1976–1980 р.н.), без постійного місця роботи, один з них – приватний таксист, двоє раніше притягалися до кримінальної відповідальності. Вони ввечері, погрожуючи пістолетом-запальничкою, ввірвалися до одного з магазинів й викрали з вітрини 101 мобільний телефон та 4 350 гривень виручки. Частину викраденого вилучено. Перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів.

Сімейний кримінальний підряд

У селищі Магдалинівці Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевих жителів – двох братів (1977, 1990 р.н.,). З’ясувалося, що вони в згаданому селищі ввірвалися до приміщення приватного магазину й, погрожуючи ножем та пістолетом-запальничкою, відібрали в продавця 1,6 тисячі гривень, продукти харчування, мобільний телефон та зникли з місця події. Наразі перевіряється причетність «злочинного дуету», принаймні, ще до двох розбійних нападів на приватні магазини.

Нарколабораторія по-сімейному

На Волині працівники міліції затримали подружжя (1967, 1969 р.н., обоє без постійного місця роботи), за місцем проживання яких вилучили 3 л ацетильованого опію, 54 кілограми макової соломки та лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів.

Щоб поцупити 1,2 мільйона гривень, досить було підробити протокол

На Донеччині за матеріалами сектору ДСБЕЗ Ленінського райвідділу Донецького міськуправління внутрішніх справ прокуратурою Ленінського району міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України – «Зловживання владою або службовим становищем», відносно посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони підробили протокол загальних зборів засновників підприємства та незаконно реалізували за заниженою вартістю приміщення зазначеного підприємства приватному підприємцю, чим завдали збитки засновникам на суму понад 1,2 мільйона гривень.

Отримав у кредитній спілці кредит на суму 400 тисяч гривень за підробленими довідками про доходи

На Черкащині за матеріалами спеціального міжрегіонального відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України «Службове підроблення», відносно службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони підробили довідки про доходи, у яких зазначили завищений розмір отриманої заробітної плати директором та заступником директора згаданого товариства, що дозволило останнім отримати в кредитній спілці кредит на суму 400 тисяч гривень, який до теперішнього часу не повернуто. Таким чином згаданій спілці завдано збитки на зазначену суму.

Виділили кошти на будівництво вже існуючої системи зрошування

На Дніпропетровщині за матеріалами відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України – «Зловживання владою або службовим становищем», відносно службових осіб однієї з райдержадмiнiстрацiй. Вони виділили з державної програми підвищення родючості земель близько 300 тисяч гривень бюджетних коштів приватному підприємцю на проведення робіт з облаштування системи зрошування, незважаючи на те, що на земельній ділянці, яка знаходиться в довгостроковій оренді в згаданого приватного підприємця, вже існує така система, чим завдали збитки державі на вказану суму.

З передоплати на товар частину грошей поклали до власної кишені

На Черкащині за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», відносно директора, головного бухгалтера та засновника товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в грудні 2004 року уклали з корпорацією договір купівлі-продажу дерев’яних опор на загальну суму 2,3 мільйона доларів США. На виконання умов договору зазначена корпорація сплатила ТОВ в якості попередньої оплати 675 тисяч доларів США. У подальшому правопорушники по бухгалтерському обліку товариства відобразили надходження лише частини коштів у розмірі 551,7 тисячі доларів США, а іншу частину в сумі 123,3 тисячі доларів США привласнили.

За підробленими банківськими документами за кордон переказано понад 66 мільйонів гривень

За матеріалами Головного Управління боротьби з організованою злочинністю МВС України та УБОЗ прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.358 та ч.2 ст.366 КК України „Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів”, «Службове підроблення», відносно голови правління та заступника операційного відділу акціонерного банку. Вони упродовж серпня та вересня цього року, маючи на меті прикриття незаконної діяльності, пов’язаної з безпідставним перерахуванням грошових коштів, підробили банківські документи, чим сприяли незаконному перерахуванню 66,5 мільйона гривень за межі України на підставі фіктивних договорів купівлі-продажу акцій. У результаті дій правопорушників банківській установі завдано збитки на згадану суму.

Затримано нелегалів

На Сумщині затримано групу нелегальних мігрантів у складі 11 громадян Ісламської Республіки Пакистан, яких на автомашинах «Жигулі» та «Опель» перевозили 29-річний житель Роменського району згаданої області, без постійного місця роботи, та невідомий, який під час затримання втік. Іноземців передано прикордонникам.

У Деснянському районі столиці у квартирі 82-річного пенсіонера, затримано групу нелегальних мігрантів у складі 52 громадян Ісламської Республіки Пакистан.

На Закарпатті затримано групу нелегальних мігрантів у складі 14 громадян Ісламської Республіки Пакистан та одного громадянина Республіки Індії. Іноземців передано прикордонникам.

ДЗГ МВС України

You may also like...