Ужасная гибель младенцев на Харьковщине!

Старенька жінка випасала на пустирі кіз. І коли вже вирішила повертатися додому, побачила таке – від чого мало не опритомніла. Спочатку вона не повірила своїм очам. З-під землі стирчали маленькі п’яти. Мабуть хтось іграшкову ляльку викинув, – майнула думка. Підійшла ближче, придивилась… Усе у душі захолонуло. – Ой, люди добрі, що ж це робиться…, – у голос заплакала старенька. – Це ж дитина… Отямившись, бабуся кинулася до міліції. Черговому спочатку довелося заспокоїти жінку. Тому що скрізь сльози вона тільки й могла вигукнути:

– Отам, на пустирі…на пустирі….

– Що на пустирі?

– Скоріше, на пустирі…

– Що, що на пустирі?

– Немовля закопали, – ледве вимовила перелякана заявниця.

На вказане бабусею місце миттєво виїхала слідчо-оперативна група. За її допомогою швидко знайшли місце, де, як виявилось, хтось прикопав труп немовля. Працівники міліції на власні очі переконалися, що заявниця, на жаль, не марить, як здалося спочатку.

Інформація, яку отримали під час по дворового обходу мала привести, як були впевнені, до ймовірної матері загиблої дитини. Але подальші події ще більше нагадували жахливі історії у стилі Едгара По. Немов якийсь злий дух оселився у Куп’янську та забирає дитину за дитиною.

32-річна мешканка Куп’янська, до якої прийшли, щоб дізнатися чи не її дитину знайшли на пустирі повідомила, що у неї справді народився син, але після декількох хвилин життя помер і вона його завернула у поліетилен та поклала … у відро аби потім поховати.

При огляді домоволодіння міліціонери дійсно знайшли відро із трупом новонародженого… Жінка ж продовжувала розповідь, з якої виходило, що раптова смерть немовля для неї дуже велике горе. За її словами у неї вже є три доньки і вона дуже очікувала на хлопчика, а тут таке лихо.

Відправивши жінку до лікарні, вона знаходилася у дуже тяжкому стані, а труп немовля на судово-медичну експертизу, працівники міліції продовжили пошук невідомої породіллі. До речі, як встановили згодом експерти, труп немовля знаходився у відрі … до чотирьох діб…

Незабаром від місцевих жителів дізнались про 18-річну дівчину, яка нещодавно нібито була вагітною. Вирушили до неї. Молода жінка, побачивши правоохоронців, у ту ж мить розпочала у голос плакати. Скрізь сльози вона розповіла, що 22 жовтня вдень на пустирі самотужки, тому що про її вагітність рідні не знали, народила дитину. Коли почалися пологи, вона пішла з дому. Народивши дитину (це була перша дитина) дуже перелякалася, загорнула її у ганчірку та побігла до колонки, щоб помитися. Потім повернулася за дитиною, але побачила, що вона не подає ніяких ознак життя. Розгубилася, злякалася, пригорнула землею та у розпачі пішла додому.

Наразі 32-річна жінка знаходиться у лікарні. 18-річна – на підписці про невиїзд. А тим часом проводиться слідство з метою всебічного вивчення обставин цих двох жахливих випадків. Слідчим Управлінням ГУМВС України в Харківській області порушено дві кримінальні справи за ст. 135 ч.3 Кримінального Кодексу України.

За цією ж статтею СУ ГУМВС України в Харківській області також порушено кримінальну справу і за фактом знайдення трупу немовля у Київському районі міста Харкова. Там труп дитини, загорнутий у чотири поліетиленових пакета, був знайдений на антресолі. Розумних пояснень жінка, яка народила дитину, ніяких дати не змогла. Її відправлено у психіатричну лікарню. Лікарі проводять обстеження. Доки слідство не отримає їх висновку, дати відповідь на запитання винна жінка чи ні ніхто не зможе.

Якщо слідство дійде до висновку, який підтримає на суді обвинувачення та суддя, жінки, які залишили своїх дітей у стані небезпечному для життя, що привело до їх смерті, можуть бути позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Довідка

Стаття 135. Залишення в небезпеці

1. Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, – карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі дії, вчинені матір’ю стосовно новонародженої дитини, якщо матір не перебувала в обумовленому пологами стані, – караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

3. Діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони спричинили смерть особи або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Наталія Бондаренко, Харків, спеціально для «УК»

You may also like...