Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 07.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 992 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 361 (45,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних напади, 45 пограбувань, 8 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено 3 пістолети, обріз мисливської рушниці, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 163 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 130 осіб, у яких вилучено 25 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 023 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 осіб.

Порушено 48 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 18 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 4 – у бюджетній сфері, 3 – в агропромисловому комплексі та 2 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 24 516 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 821 факт керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 149 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 25 осіб загинули та 164 – травмовані.

Власний добробут за рахунок чужого життя

У Жмеринському районі Вінницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 28-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 3 грудня, з метою пограбування, зайшов до приміщення автозаправної станції, задушив оператора вказаної АЗС, викрав 5,5 тис. грн. виручки, після чого, з метою приховування злочину, облив труп бензином й підпалив.

У Печерському районі міста Києва в Маріїнському парку наприкінці жовтня цього року на пам’ятнику Героям збройного Січневого повстання 1917 року виявлено напис образливого змісту зроблений червоною фарбою. Працівниками комунальної служби зазначений напис змито. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів столичною міліцією за підозрою. У скоєнні цього злочину викрито раніше затриманого за крадіжку 31-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері в Маріїнському парку з хуліганських спонукань зробив напис образливого змісту на зазначеному пам’ятнику.

Непрацюючий киянин «прогулювався» с кокаїном та амфетаміном

У Голосіївському районі столиці оперативники затримали 52-річного непрацюючого киянина, у якого при обшуку виявили та вилучили 10 грам кокаїну та 8 грам амфетаміну.

Транспортувальника трамадолу затримали в Криму

У місті Керчі Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 27-річного місцевого жителя, у якого вилучили 1 тис. таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

Пішохід загинув під колесами авто, переходячи дорогу у не встановленому місці

На автодорозі поблизу селища Авангарда Овідіопольського району Одеської області 70-річний пенсіонер власною автомашиною «Жигулі» наїхав на 37-річного громадянина Республіки Молдови, який переходив дорогу в невстановленому місці. У результаті наїзду пішохід загинув.

Через службову недбалість посадовців бюджет Криму втратив понад 100 тисяч гривень

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб Фонду майна Автономної Республіки Крим, які при укладанні угоди з малим приватним підприємством щодо оренди нерухомого майна Кримського Республіканського закладу занизили ставку орендної плати, унаслідок чого державі завдано збитки на суму понад 110 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

Митник брав «мзду»

На Донеччині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю затримано заступника начальника митного поста, який вимагав та отримав 1 тис. доларів США хабара від директора приватного підприємства за сприяння в безперешкодному митному оформленні ввезеного вантажу. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Санітарно-хабарного лікаря виявлено на Полтавщині

У Полтавській області в одному з районів працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито службовця Державного санітарно-епідеміологічного нагляду, який вимагав та отримав 5 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні висновку Державної санітарно-епідеміологічної експертизи про погодження будівництва торговельно-ринкового комплексу. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Голова правління нехтував інтересами банку

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю на Одеській залізниці викрито голову правління комерційного банку, який, зловживаючи службовим становищем, без забезпечення заставою, надав 140 тис. грн. кредиту приватному підприємству. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.364 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та зловживання владою або службовим становищем).

Тендер для своїх

У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю на Придніпровській залізниці викрито посадових осіб постійно діючого конкурсного комітету міськради з пасажирських перевезень на автобусних маршрутах загального користування. Зловмисники в 2006 році під час проведення конкурсів з перевезення пасажирів, діючи в інтересах одного з приватних підприємств й комунального автопідприємства, порушили вимоги Закону України «Про автомобільний транспорт» та Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування», допустили вказані підприємства до участі в конкурсі та в подальшому уклали з ними договори на здійснення перевезення пасажирів й видали відповідні дозволи. Дніпропетровською транспортною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...