Департамент Госслужбы борьбы с экономической преступностью МВД Украины информирует

Упродовж минулої доби порушено 303 кримінальні справи за злочини економічної спрямованості, з них 96 – у сфері службової діяльності, у тому числі 19 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 50 – у сфері банківської діяльності, 42 – у бюджетній сфері, 18 – в агропромисловому комплексі, 16 – у паливно-енергетичному комплексі, 14 – у сфері приватизації та 9 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.Кілька прикладів:

На Дніпропетровщині за матеріалами співробітників відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), стосовно заступника начальника пускової експлуатаційної станції відкритого акціонерного товариства. Зловмисник вимагав та отримав 500 доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння в підключенні до газової мережі його будинку.

А у Харкові за матеріалами оперативників Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 та ч.1 ст.369 Кримінального кодексу України (одержання хабара й давання хабара), стосовно декана факультету одного з державних університетів. Правопорушник вимагав та отримав 1 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння в успішному складанні іспитів та заліків студентки вказаного навчального закладу. Вимагача затримано.

Андрій Лис, Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України

You may also like...